© Unsplash

Er hjemmet ditt kreftfremkallende?

Mange har radonstråling i sitt hjem uten å vite om det.

31. januar 2020 av Kontent for Radonkjeden

Radonstråling er et stort problem og på verdensbasis er radon en større årsak til lungekreft enn forurensing. For høye verdier av radon i inneklimaet kan derfor være svært helseskadelig – og mange har radonstråling i sitt hjem uten å vite om det. Er du én av dem?

Ønsker du å måle hjemmet ditt for radon klikk her! Dersom du bruker rabattkoden «Tara2020» får du 20% avslag hos Radonkjeden.

Heldigvis finnes det en enkel og effektiv løsning for å sjekke om ditt inneklima er trygt, og det får du svar på lenger ned i denne artikkelen! 

Hva er radon – og hvorfor er det helseskadelig?


Radongass er en luktfri og usynlig edelgass som dannes ved nedbrytning av grunnstoffet radium. Siden radongass har liten evne til å binde seg til andre kjemiske stoffer, kan den lett trenge inn i inneklimaet gjennom sprekker i grunnmuren og fra jordluften.

Radon avgir alfastråling, og er derfor helseskadelig når den pustes inn – blant annet for cellene i luftveiene. Faktisk er radon nummer to etter røyking for risiko for utvikling av lungekreft, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Risikoøkningen bestemmes av hvor lang tid man utsettes for radon og av hvor høyt radonnivået er.

Radonmåling er enkelt og billig


Vil du vite om ditt hjem er fritt for radonstråling? DSA råder alle til å måle luften i inneklimaet for radon for å sikre at luften du puster inn ikke er helseskadelig.

Den vanligste metoden å måle radon er ved hjelp av en såkalt sporfilm. Boksen med sporfilmen plasseres ut i hjemmet og ligger der i minst to måneder før den sendes til analyse på et laboratorium. Målingen må skje i vinterhalvåret mellom midten av oktober og midten av april.

Lenger ned finner du dato for siste starttidspunkt for måling av radon i ditt hjem.


Nå får Taras lesere 20 % rabatt på måling!


Før du kan gjøre ditt hjem trygt, må du først vite om ditt inneklima har et nivå av radon som DSA (Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet) anser som helseskadelig.

Målingen må skje på vintertid og over en lengre periode. Derfor er siste starttidspunkt, for måling i år, 15. februar.

Bestill måling av radon nå VED Å KLIKKE DEG INN HER! Dersom du bruker rabattkoden «Tara2020» får du 20% avslag hos Radonkjeden.


Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Radonkjeden.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...