© Getty

6 tips for en bedre dagen derpå

Bittelittegrann bakfull? Her er seks råd som gjør dagen bedre for de fyllesyke.

29. oktober 2010 av Marit Lien

Småspis riktig

Når du koser deg på fest er det lett å glemme dagen derpå. Hvis du er en av dem som feiret for hardt i går, kan vi gjøre dagen litt bedre for deg.

Få i deg litt snacks både før og i løpet av festen. Nøtter, oliven og ost sørger for å gi deg fett i magen slik at alkoholen ikke går så fort i blodet. Knask også gjerne på noen saltstenger slik at du opprettholder saltinnholdet i kroppen - det forsvinner gjerne med alkoholen.

Tømmermenn

Dagen etter en fuktig kveld starter ofte med en dundrende hodepine. Men ikke ty til hodepinetabletter med én gang, forsøk heller en forsiktig massasje av panne og tinninger. Dersom du i tillegg bruker tigerbalsam kan smertene forsvinne på et kvarter.
Også kalde kompresser og isbiter på panne og nakke kan lindre smertene.

Hovne føtter

Dansing og høye hæler sliter på føttene, og de kan hovne opp og gjøre vondt. For å få hevelsene til å gå ned skal du bade føttene i saltvann. Smør så føttene inn med en god fotbalsam - det vil kjøle ned føttene. Se etter innholdsstoffer som furunål som hjelper godt på blodgjennomstrømningen.

C-vitamin

Alkoholen får kroppen din til å miste mye væske, og derfor forsvinner det også mye vitaminer og mineraler. Fyllesyke med hodepine og løs mage kommer først og fremst av at kroppen har mistet vitaminer og har underskudd av stoffer som magnesium, natirum og kalsium.
Fyll opp lagrene ved å drikke mye vann - det skyller også giftstoffene ut av kroppen, ta en vitamin- og mineraltablett, og spis mye frukt med C-vitamin.

Frisk luft

Ta på deg joggeutstyret like etter at du har stått opp, og løp ut i frisk luft. 15 minutter lett jogging holder. Orker du ikke tanken engang? Da holder det med en liten, rask spasertur. Da får du i gang blodomløpet og klarner hodet slik at hjernen får tilført oksygen.

Ta en energidusj

Dusj først i lunken vann, og ta så en rask omgang med kaldt. Så lunkent og kaldt igjen. Dette vekker deg, setter fart på blodomløpet, og gjør huden frisk. Bruk gjerne en dusjgelé som inneholder lotusblomst, for den er fin for ømfintlig hud, og den gode lukten får deg i humør igjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...