Få råvarer er så helnorske og samtidig eksotiske som reinsdyrkjøtt. Reinsdyrene lever og beiter fritt på fjell og vidder og det resulterer i magert, næringsrikt og smakfullt kjøtt. Visste du at reinsdyrkjøtt er like magert som kylling eller at det inneholder like mye omega-3 som fisk?
Reinskav – rett fra fryser til stekepanna
Reinskav er den enkleste og raskeste «stykningsdelen» å tilberede og den finner du i frysedisken i matbutikken. La de små, tynne skivene med deilig reinskav tine litt mens du pakker ut resten av matvarene. Å la det tine litt er hemmeligheten for å holde på så mye av fuktigheten som mulig, i følge Are Smuk Figved, daglig leder i Finnmark Rein. Det gjør det også lettere å separere kjøttstykkene.
Hvorfor ikke prøve denne kjappe oppskriften på wok med reinskav? Eller denne vrien på den franske klassikeren Boeuf Bourguignon med reinskav?
4 sunne fakta om reinsdyrkjøtt
- Reinsdyrkjøtt er like magert som kylling.
- Reinsdyrkjøtt inneholder like mye omega-3 som fisk.
- Reinsdyrkjøtt inneholder mer antioksidanter enn kjøtt fra husdyr.
- Reinsdyrkjøtt har opptil 6 ganger så mye vitamin B12 som annet rødt kjøtt.
Kilde: Finnmark Rein