Reinskav wok tortilla

VILT GODT: Reinsdyrkjøtt er noe av det magreste og mest næringsrike kjøttet vi har. Og reinskav, som du finner i frysedisken, er både superanvennelig og raskt å tilberede!

© Finnmark Rein/Stian Broch

4 sunne grunner til å spise reinsdyrkjøtt

Magert, næringsrikt, kortreist og smakfullt – det er mange gode grunner for å velge reinsdyrkjøtt som proteinkilde.

10. januar 2021 av Cecilie Espensen

Få råvarer er så helnorske og samtidig eksotiske som reinsdyrkjøtt. Reinsdyrene lever og beiter fritt på fjell og vidder og det resulterer i magert, næringsrikt og smakfullt kjøtt. Visste du at reinsdyrkjøtt er like magert som kylling eller at det inneholder like mye omega-3 som fisk? 

Reinskav – rett fra fryser til stekepanna

Reinskav er den enkleste og raskeste «stykningsdelen» å tilberede og den finner du i frysedisken i matbutikken. La de små, tynne skivene med deilig reinskav tine litt mens du pakker ut resten av matvarene. Å la det tine litt er hemmeligheten for å holde på så mye av fuktigheten som mulig, i følge Are Smuk Figved, daglig leder i Finnmark Rein. Det gjør det også lettere å separere kjøttstykkene.

Hvorfor ikke prøve denne kjappe oppskriften på wok med reinskav? Eller denne vrien på den franske klassikeren Boeuf Bourguignon med reinskav?

4 sunne fakta om reinsdyrkjøtt

  1. Reinsdyrkjøtt er like magert som kylling.
  2. Reinsdyrkjøtt inneholder like mye omega-3 som fisk.
  3. Reinsdyrkjøtt inneholder mer antioksidanter enn kjøtt fra husdyr.
  4. Reinsdyrkjøtt har opptil 6 ganger så mye vitamin B12 som annet rødt kjøtt.

Kilde: Finnmark Rein

Seneste

Kanskje er du også interessert i...