4 sunne grunner til å spise reinsdyrkjøtt

Magert, næringsrikt, kortreist og smakfullt – det er mange gode grunner for å velge reinsdyrkjøtt som proteinkilde.

Reinskav wok tortilla

VILT GODT: Reinsdyrkjøtt er noe av det magreste og mest næringsrike kjøttet vi har. Og reinskav, som du finner i frysedisken, er både superanvennelig og raskt å tilberede!

© Finnmark Rein/Stian Broch

Få råvarer er så helnorske og samtidig eksotiske som reinsdyrkjøtt. Reinsdyrene lever og beiter fritt på fjell og vidder og det resulterer i magert, næringsrikt og smakfullt kjøtt. Visste du at reinsdyrkjøtt er like magert som kylling eller at det inneholder like mye omega-3 som fisk?

Reinskav – rett fra fryser til stekepanna

Reinskav er den enkleste og raskeste «stykningsdelen» å tilberede og den finner du i frysedisken i matbutikken. La de små, tynne skivene med deilig reinskav tine litt mens du pakker ut resten av matvarene. Å la det tine litt er hemmeligheten for å holde på så mye av fuktigheten som mulig, i følge Are Smuk Figved, daglig leder i Finnmark Rein. Det gjør det også lettere å separere kjøttstykkene.

Hvorfor ikke prøve denne kjappe oppskriften påwok med reinskav? Eller denne vrien på den franske klassikeren Boeuf Bourguignon med reinskav?

4 sunne fakta om reinsdyrkjøtt

  1. Reinsdyrkjøtt er like magert som kylling.
  2. Reinsdyrkjøtt inneholder like mye omega-3 som fisk.
  3. Reinsdyrkjøtt inneholder mer antioksidanter enn kjøtt fra husdyr.
  4. Reinsdyrkjøtt har opptil 6 ganger så mye vitamin B12 som annet rødt kjøtt.

Kilde: Finnmark Rein