FORTJENT OPPMERKSOMHET: Ramona Linds kamp er blitt lagt merke til det siste året – spesielt i avisenes "årets navn"-kåringer. 

© Bjørn Inge Karlsen

Tara-prisvinner Ramona Lind kan vinne nye priser

Tara tildelte nylig Ramona Lind Astrid Gunnestads minnepris 2019 under Årets modigste kvinne-utdelingen. Nå kan hun vinne fire andre priser.

12. desember 2019 av Lisbeth Skøelv

Ramona Lind ble landskjent for sitt engasjement for tryggere vinterveier etter at hun mistet sønnen Charlie i en tragisk trailerulykke for snart et år siden. I slutten av oktober ble hun av samme grunn tildelt Tara-prisen Astrid Gunnestads minnepris 2019 under Tara-weekend på Geilo. 

Nå er hun nominert til Årets navn i VG, Årets nordlending av NRK Nordland og Avisa Nordland, Årets vesteråling av Vol.no – og Årets tromsøværing av avisa iTromsø, til tross for at hun selv er bosatt på Sortland i nabofylket Nordland. 

Dødstrussel

Hun setter pris på nominasjonene – ikke minst fordi det fortsetter å rette oppmerksomheten mot den dødstrusselen utenlandske vogntog som ikke er skodd for norsk føre kan utgjøre. Det har hun selv smertelig fått erfare. 

– Nominasjonene betyr at det var rett av meg å dele det som hendte med Charlie og sette fokus på saken. Det er verdt å «stå i det» når så mange støtter budskapet. Vi har et uttrykk som heter «et skår i gleden», jeg tror ikke det finnes noe motsatt uttrykk, men det oppleves som et gledens skår i sorgen, sier Ramona om de mange prisnominasjonene. 

TRAGISK ULYKKE: Charlie Dan Lind ble bare 22 år gammel.

© Privat

Våknet ikke etter koma

Den 22 år gamle studenten Charlie Dan Lind var på vei fra vinterferie hos mamma hjemme i Vesterålen da han 7. januar i år ble truffet av et utenlandsk vogntog som var dårlig skodd på de glatte veiene. Charlie havnet i koma, og døde to og en halv måned senere. Samme dag ble trailersjåføren dømt til tre måneders fengsel. 

Siden har Ramona kjempet hardt for å få politikerne til å endre regelverket slik at man unngår nye dødsulykker på norske veier. Det ga henne i oktober Tara-prisen Astrid Gunnestads minnepris 2019 og finaleplass i Årets modigste kvinne 2019. 

JURYLEDER: Taras sjefredaktør Torunn Pettersen overrakte diplomet som bevis på at Ramona Lind fikk Astrid Gunnestads minnepris 2019. 

© Paul Lockhart

Glad for Tara-prisen

– Tara var den første nominasjon jeg fikk, og jeg er veldig glad for at det ble slik. Jeg fikk bearbeidet den tosidige følelsen av å bli «premiert», og fikk landet på at det ikke skjer på grunn av at Charlie døde, men det skjer på grunn av måten jeg opptrådte på da han døde, sier Ramona Lind. 

Hele hennes sterke historie kan du lese i Tara nummer 3, som er i salg 31. januar. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...