Alexandra Bech Gjørv var stolt over å bli utropt til Årets modigste kvinne 2012. Taras sjefredaktør Torunn Pettersen var svært fornøyd med juryens valg.

© Esten Borgos

Alexandra er Årets modigste kvinne 2012

Alexandra Bech Gjørv, lederen for 22. juli-kommisjonen, er kåret av Tara til Årets modigste kvinne 2012. Se bildene fra festkvelden!

12. oktober 2012 av Lisbeth Skøelv

Det var en glad vinner som mottok Tara-prisen.

- Jeg er veldig stolt over prisen, og jeg føler at det er en anerkjennelse av jobben jeg og de andre i kommisjonen gjorde. Og hvis jeg kan være et forbilde for andre kvinner, så er det flott, sier Alexandra Bech Gjørv.

47-åringen trådte for alvor inn i rampelyset i fjor da hun ble utnevnt til leder av 22. juli-kommisjonen etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya.

Klikk her for å se alle bildene fra Årets Modigste Kvinne 2012!

Taras sjefredaktør Torunn Pettersen var veldig fornøyd med valget av årets vinner.

- Vi hedrer en kvinne som er tøff, modig, uredd, og veldig dyktig! Det er mange hverdagshelter, og det er noen offisielle helter. Med Årets Modigste kvinne hedrer Tara begge kategorier. Alexandre Bech Gjørv er en offentlig person som juryen har funnet det helt umulig å komme utenom. For oss er hun en strålende og opplagt vinner, slår Tara-redaktøren fast.

Prispengene på 50.000 kroner som vinneren mottok på FNs jentedag, valgte hun å gi til Plan Norges jenteaksjon.

På andreplass kom Ann-Charlott Brevik (49) fra Halden. Hun solgte huset sitt og jobber uten lønn og ferie for å gi rusmisbrukere et bedre liv gjennom ettervernstilbudet Alfa og Omega.

Tredjeplassen gikk til Inger Lise Bjørkelid (34) fra Mandal, som har jobbet i 13 år for glemte flyktninger i Burma, der hun har grunnlagt skoler og sentre, og alt gjør hun for private midler.

I tillegg kom Maryam Tabatabai (52) fra Oslo, Lise Askvik (43) fra Romerike og Wenche Hoem (59) fra Tønsberg til finalen.

I Tara utover høsten og vinteren vil du kunne lese historiene til alle de seks finalistene.

Klikk her for å se alle bildene fra Årets Modigste Kvinne 2012!

Seneste

Kanskje er du også interessert i...