Menneskerettighetsaktivist, forfatter og foredragsholder Kim Friele sier selv at hun er en bråkmaker av legning, og skal, i forbindelse med politiets unnskyldning til homofile, holde et foredrag på Politihuset i Oslo førstkommende fredag.

© Scanpix

Politiet med unnskyldning til homofile: – Synd at dagens generasjon må be om unnskyldning for fedrenes synder

I en pressemelding ber politiet homofile om unnskyldning for den urett, trakassering og frykt mange har kjent på. Homohøvding Kim Friele, som nylig mottok Taras ærespris under kåringen av Årets modigste kvinne, synes det er bra med en unnskyldning, men at det er synd at det er dagens generasjon som må komme med den.

12. juni 2019 av Cecilie Espensen

Kim Friele var Norges første åpne homofile og er utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden. Hun har viet sitt liv til kampen for like rettigheter og likeverd for homofile og har gjennom sin utrettelige kamp mottatt hatbrev, drapstrusler og flere ganger blitt slått ned på åpen gate.

Det er i forbindelse med et Pride-seminar på Politihuset i Oslo på fredag at politiet kommer med unnskyldning til de homofile:

– Politiet var en del av samfunnet. Jeg synes det er bra med en unnskyldning, men at det er synd at dagens generasjon må be om unnskyldning for fedrenes synder, sier Kim Friele til Tara.

– Du må huske på at en undersøkelse viste at 80 prosent av den norske befolkningen mente at homofile verken skulle sees eller høres. Men vi må ikke la dagen mennesker ta skylden for fortiden, sier hun.

Hun skal selv holde et foredrag under arrangementet – samme dag som Pride-uken starter.

I skrivende stund sitter Kim Friele og forbereder sitt innlegg som hun skal holde for politiansatte og politistudenter. I en alder av 84 har hun nemlig ingen planer om å pensjonere sitt arbeid og engasjement!

Les også: Stort intervju med Kim Friele om livet som homoaktivist


Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...