VANT NY PRIS: Ramona Lind fra Sortland ble kåret til Årets nordlending. Innfelt sønnen Charlie som omkom etter en kollisjon med en dårlig skodd trailer. 

© Bjørn Inge Karlsen og privat

– Jeg ville ofret alle priser for å få sønnen min tilbake!

Ramona Lind, som nylig vant Tara-prisen Astrid Gunnestads minnepris 2019, er blitt kåret til Årets nordlending. Det er en pris med bismak, innrømmer hun.

19. desember 2019 av Lisbeth Skøelv

– Det er rett og slett overveldende – alt sammen. En seier med bismak, men også en seier som tilsier at budskapet mitt må tas på alvor hos myndighetene, sier Ramona Lind til Tara etter utnevnelsen.

Tara var først ute med å sette pris på den tøffe nordlendingen. I slutten av oktober ble Ramona tildelt Astrid Gunnestads minnepris 2019 under Årets modigste kvinne-utdelingen på Tara-weekend på Geilo. Denne uken ble hun kåret til Årets nordlending av NRK Nordland og Avisa Nordland for sitt engasjement for tryggere vinterveier etter at hun mistet sønnen Charlie i en tragisk trailerulykke for snart et år siden. 

STORT SAVN: Mor og sønn hadde et nært forhold. Kampen kjemper hun så han ikke skal ha dødd forgjeves. 

© Privat

Mange nominasjoner

– Jeg ville ofret alle prisene og mer til for å få Charlie tilbake, sier 46-åringen, som også er nominert til Årets navn i VG, Årets vesteråling av Vol.no – og Årets tromsøværing av avisa iTromsø, til tross for at hun selv er bosatt på Sortland i nabofylket Nordland.

Den 22 år gamle studenten Charlie Dan Lind var på vei fra vinterferie hos mamma hjemme i Vesterålen da han 7. januar i år ble truffet av et utenlandsk vogntog som var dårlig skodd på de glatte veiene. Charlie havnet i koma, og døde to og en halv måned senere. Samme dag ble trailersjåføren dømt til tre måneders fengsel. 

TARA-HEDER: Taras sjefredaktør Torunn Pettersen overrakte diplomet som bevis på at Ramona Lind fikk Astrid Gunnestads minnepris 2019. 

© Paul Lockhart

– Handlekraftig dame

Siden ulykken har Ramona kjempet hardt for å få politikerne til å endre regelverket slik at man unngår nye dødsulykker på norske veier. Det ga henne i oktober Tara-prisen Astrid Gunnestads minnepris 2019 og finaleplass i Årets modigste kvinne 2019.

– Ramona er en særdeles handlekraftig dame, som har greid å bruke sin egen personlige tragedie for å advare mot et stort samfunnsproblem, slik at andre skal slippe å å oppleve den sorgen hun selv går gjennom. Det er stort gjort – og veldig prisverdig, sier Taras sjefredaktør Torunn Pettersen. 

Hele hennes sterke historie kan du lese i Tara nummer 3, som er i salg 31. januar. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...