De nye sjekketrendene:
De nye sjekketrendene:

Sosiale medier har blitt den nye datingarenaen.

© Getty Images

Slik lykkes du med nettdating

De siste sjekketrendene for 40+-kvinner.

8. juli 2019 av Lene Wikander

Oddsene store for at sjekkemarkedet har forandret seg totalt siden sist du var ute på jakt etter en spennende partner...

Vi har snakket med «sexinspirator» Cecilie Kjensli (50) om de siste sjekketrendene for deg som er 40+ og nylig ute av et ekteskap eller langvarig forhold.

– For bare 20 år siden hadde vi så og si ikke Internett, og det er først de ti siste årene at sosiale medier virkelig har tatt av, sier gründer og innehaver av nettstedet Cpunktet.no, Cecilie Kjensli som nylig ga ut boken «Sex fra Ah til Åh».

Den tidligere Cupido-redaktøren har i mange år markert seg i media som en frittalende dame når det kommer til å snakke om sex og samliv på kvinners premisser.

– Den største sjekketrenden for voksne i dag er derfor selvfølgelig å finne på Internett, sier Cecilie.

Direkte:
Direkte:

Cecilie Kjensli liker å si ting som de er, men hun uttaler seg alltid på kvinners premisser.

© Lene Wikander

Datingsider og apper

Det finnes en rekke rene datingsider som Sukker.no og Match.no for eksempel, men appen som troner høyest i Norge er likevel Tinder med over en halv million brukere.

Stadig nye og lignende apper som Bumble, Heaps, Hinge og Happn har også kommet til. Happn er den appen som har vokst raskest siden den kom i april 2015. Den minner om Tinder, men radiusen på dem du får opp er begrenset til 250 meter.

– Tinder-lignende apper fungerer nok best i større byer, mener Cecilie. 

– Tinder og lignende apper er også mer uforpliktende, flørt spenning og gøy, men siden det er veldig utseendefokusert har det lett for å bli overfladisk i lengden, mener Cecilie som sier det kommer mye an på deg selv, hva slags type du er og hva du er ute etter når du skal velge hvilken arena som skal bli din «jaktmark». 

Hun mener likevel å se en tendens til at voksen sjekking foregår på nettarenaer som overhodet ikke markedsfører seg som det.

Slik lykkes du med nettdating

  1. Lag en ærlig profil som viser hvem du er.

  2. Bruk oppdaterte og naturlige bilder av deg selv slik at du er lett gjenkjennelig for en eventuell date. Legg inn en miks av portretter, hel- og halvfigurbilder som viser deg når du gjør ting og ikke bare «poserer».

  3. Hold profilteksten relativt kort, men vær oppriktig om hva du søker og hvem du er.

  4. Vær spesifikk. Altfor mange skriver at de liker å reise eller trene. Gå mer i detalj – hvor liker du å reise, hva liker du å trene.

  5. Vis interesse. Det er viktig å vise at du er interessert i den du skriver med, at du har lest profilteksten og stiller spørsmål ut fra hva personen har skrevet i profilen sin. 

Kjent med flere mennesker

For voksne i dag er faktisk helt vanlige sosiale medier som Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat noen av de mest brukte stedene for å finne seg en ny partner eller noen å date.

Cecilie deler de forskjellige sosiale mediene inn i kategorier etter forskjellige typer utesteder som jo gjerne var den viktigste arenaen for å treffe noen før Internett kom og revolusjonerte sjekkemarkedet.

– Tinder med sitt fokus på utseende og tilfeldig sex er liksom nattklubben over alle nattklubber. 

– Sider som Sukker.no og Match.no er mer restauranten der man setter seg ned over en lengre tosom middag, sier Cecilie spøkefullt, men mener det er helt relevant å dele inn både sjekke-apper og sosiale medier på denne måten.

– I dag har den amerikanske datingkulturen inntatt Norge for lengst og det ser jeg som positivt. 

– Det er ikke lenger flaut å være åpen om at man er på jakt etter en kjæreste eller bare uforpliktende sex for den saks skyld, mener hun.

– Apper og sosiale medier gir oss helt unike muligheter til å bli kjent med og fysisk treffe langt flere mennesker enn det som var mulig før. 

– At man går på date med noen betyr jo ikke at man må hoppe til sengs, men det kan være en veldig fin måte å finne ut om vedkommende er noen du kunne tenke deg å hoppe til sengs med etter hvert. 

Vinnere:
Vinnere:

Apper og sosiale medier åpner nye dører mener Cecilie Kjensli.

© Getty Images

De nye arenaene:

Nabolagspuben Facebook

– Stedet der man sitter og skravler med venner, bekjente og venners venner. Facebooksjekking er det som minner mest om måten man traff nye partnere på før Internett, mener Cecilie.

Der har man jo oversikten over venner og bekjente og får raskt vite når noen er skilt eller forhold tar slutt. Det ligger også en viss trygghet i at man har en relasjon til folk gjennom felles venner, og terskelen er lav for å gi en like, poste en hyggelig kommentar eller sende en melding i innboksen.

Litteraturhuset Twitter

Twitter er mer et utested av typen Litteraturhuset eller Kulturhuset. Her treffes «kulturkjerringer», intellektuelle og samfunnsengasjerte over et sivilisert glass vin og den mer høyttravende samtalen. En morsom tweet gir deg nye følgere, og selv følger du de du måtte finne fristende, som du igjen kan oppmuntre til kontakt gjennom likes, retweets og ikke minst spissformulerte tilsvar. Twitter har selvfølgelig også innboks når man vil ta skrittet fullt ut.

Kaffebaren Instagram

Instagram er litt mer edruelig og forfinet, men som selv på den mest ultrahippe kaffebar, sitter det alltid et par mer rufeste nerder i et hjørne og diskuterer yndlingshobbyen sin. Instagram-sjekking kan være overfladisk hvis du er typen som bare legger ut selfies, men poster du bilder av dine matinteresser, kjærlighet for dyr eller interesse for reise, kan du komme i kontakt med likesinnede gjennom å følge, like, kommentere og sende melding i innboksen.

Kafeen Snapchat

Her snakker vi kafé med «k» og ikke «c». Uformelt, hverdagslig, personlig og humoristisk. Ha åpen profil så hvem som helst kan følge deg, følg tilbake og finn fort ut hva slags typer folk er. Lav terskel for å sende en artig snap eller chatte om felles opplevelser og ting man har postet. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...