NY PODKAST-EPISODE: Taras faste vinspaltist og sommelier Gunnhild Bjørnsti og Taras sjefredaktør Torunn Pettersen, snakker denne gang om gin og akevitt. Lytt til vår podkast Tara Vin her.

Gin og akevitt - sommerens trend

Denne sommeren er rosa gin en trend. På Taras podkast Tara VIN gir vi deg forfriskende nyheter, både innenfor gin og lys akevitt. Sistnevnte passer forøvrig også til sommermat. Begge variantene smaker godt alene, gjerne servert kjølig – hør våre tips i ny episode av Tara VIN.

30. juli 2021 av Gunnhild Bjørnsti

ROSA SOMMER: Det blåser en rosa vind fra vest. Denne ginen er fra Feddie Distillery på Fedje Øy utenfor Bergen. Les mer under annonsen.

ROSA GIN

Delikat og fruktig

13081202 Nine Sisters Summer Gin, Fedje/Vestlandet, Norge, kr 399,90 (BU)

Lukt: Einebær, sitrus, grapefrukt.

Smak: Delikat aroma av einebær, sitrus og grapefrukt. Saftig og fruktig anslag av sitrus og grapefrukt. Balansert og tørr.

Råstoff: Hvetedestillat, einebær, koriander, angelicarot, grapefrukt, granskot, orrisrot. Farge fra hibiskus.

Serveringstips: Is til topps! 4-6 cl Gin. 20-25 ml tonic. 5-8 rosepepperkorn. 4-5cm sitronskall.

Feddie Distillery holder til på Fedje Øy utenfor Bergen med åpent hav vestover og er det nærmeste punktet på norsk jord til Skottland. Therese Storebø Østervold er gin-destillatøren hos Feddie - hun har 15 års fartstid som internasjonal, anerkjent og meritert bartender. Selskapet er kun eid av kvinner, 121 totalt. Les mer under annonsen.

TESSA: Therese Storebø Østervold er gin-destillatøren hos Feddie - hun har 15 års fartstid i bransjen. 

VINNER: Tessa og gjengen vant gullmedalje i London Spirits Competition. Les mer under annonsen.


Klassiker som vant gull

12197202 Nine Sisters Ocean Gin, kr 439,90 (BU)

Med denne gin’en gikk damene til topps i London, med gullmedalje i London Spirits Competition. – Stor stas å motta gull i gin’ens hjemland! Og med oppmerksomhet internasjonalt at det kun er kvinner som står bak det nye destilleriet forteller Therese Storebø Østervold, destillatør ved Feddie Ocean Distillery.

Lukt: Urtepreget aroma med toner av sitrus og granskudd. Smak: Frisk smak med preg av sitrus, einer og rosepepper. Råstoff: Sprit (hvete), einebær, korinader, angelicarot, granskudd, orrisrot.

COCKTAILTIPS

Nine Sisters G&T

Ha isbiter i glasset

1 del Nine Sisters Ocean gin

2-3 deler Fever Tree Indian tonic

5-8 rosé peppercorn

3-5 cm sitronskall

Rør drinken med en skje, 1 runde fra bunnen til toppen av glasset.

Skjær skallet av sitronen og skvis det forsiktig over drinken og så legg det oppi. Unngå helst det hvite i skallet.

Tips: For færre kalorier, bytt ut tonic med sodavann, det er også kjempegodt!

– For en knakende god GT med Nine Sisters anbefaler jeg å ta hensyn til kvaliteten på isen. Store, solide isbiter er å foretrekke, foreslår Therese Storebø Østervold. 

SØT OG ROSA: Fra Sør-Afrika kommer smaken av roseblader.


Duft og smak av blomster

12424501 Cape Town Gin, Pink Lady, kr 484,20 (BU)

Lukt: Blomsteraromaer med tydelig preg av roser, nyperoser, einebær og hibiscus.

Smak: Frisk og lett, roseblader (tilsatt rosevann). Søtlig ettersmak.

Fargen kommer av tørket hibiscus som er tilsatt for å gi den lakserosa fargen.

Navnet er etter Mount Nelson Hotel i Cape Town, en stor rosa bygning og berømt hotell som er et landemerke i byen Cape Town.

Serveringstips: Mix med ingefærøl og isbiter. Eller med Tonic Water til klassisk GT. Slipper du et stort, modent jordbær ned i GT’n din, vil du gjenskape den duften av sør-afrikansk sommer når som helst.

VAKKER FLASKE: Hellstrøm har gitt akevitten sin en feminin innpakning, uten tvil. Les mer under annonsen.

Allround akevitt i dekorativ flaske 

Hva med å prøve en god akevitt til sommermat? Flasken pynter opp på bordet og smaken passer til så mangt.

7629502 Hellstrøm Sommer, Agder/ Grimstad, Norge, kr 379,90 (BU)

Lukt: Preg av sitrus, sjø, urter, blomster, anis og krydder, med et lett karvepreg.

Smak: Middels fyldig og frisk. Lang ettersmak.

Råstoff: Norsk potetsprit destillert med karve, pors, fersk sitrus, tang, fennikelfrø, lakris, appelsinblomst, pomeransskall, anisfrø, fersk malurt, kardemomme, balsam.

Tips: Akevittens energiske og transparente stil gjør den perfekt til alle typer fersk sjømat, røkt laks, sild, gravet ørret, rakfisk og spekeskinke, samt til svineribbe og andre fete retter uansett årstid.

LYTT TIL: Taras podkast Tara VIN finner du her.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...