LYTT TIL VÅR PODKAST: https://pod.space/taravin/tara-vin-3

© Tara

Bobler til fest

Når det er nyttårsaften skal vi nyte bobler både som en starter, til mat og når det nye året ringer inn. På vår nye podkast Tara VIN har vi valgt ut ulike varianter, som har en god pris, finnes på basis, og som selvfølgelig smaker helt fortreffelig. Og som om ikke det var nok ; vinn trendy universalglass – svarene finner du ved å lytte på denne episoden.

28. desember 2020 av Gunnhild Bjørnsti

SKÅL FOR 2021: En god champagne til en god pris er drømmen.


CHAMPAGNE

10132001 Philizot & Fils Brut numéro 3, Champagne, Frankrike, kr 300 (basis)

Når du har mange gjester er det fint å vite om en god champagne til en god pris, som denne. Den er laget av de tre druevariantene og gir en typisk forfriskende duft med epler, sitrus, urter og kjeks. Den har fruktig smak, med preg som på duft av sitrus, eple, urter og kjeks. Ideell som aperitiff, til mat og kl 12 midnatt på nyttårsaften.

ROSA BOBLER: Denne kan nytes både til mat og alene.

CRÉMANT 

1282201 Delorme Crémant de Bourgogne Rosé Brut, Bourgogne, Frankrike, kr 179,90 (basis)

Hva med bobler i rosa drakt på nyttårsaften? Denne er laget på pinot noir, smaker nydelig alene, til småretter, sjømat, kylling, lam og til å se verden med rosa briller mot midnatt inn til 2021. Stilen har aroma og smak av røde bær, røde epler og sitrus, hint av kjeks. Akkurat slik vi liker det.

BOBLER FRA SØR-AFRIKA: Vakker flaske for en spesiell kveld.

Musserende fra sør

4651901 Pongrácz, Sør-Afrika, kr 159,90 (basis)

Her er en utrolig vellaget musserende vin laget av en etablert produsent. Flasken er så vakker og passer perfekt på en spesiell kveld som nyttårsaften. Med duft og smak av forfriskende fruktighet, sitrus, friske epler og litt nøtter. Laget på Pinot Noir og Chardonnay druer, akkurat slik som i Champagne. Passer som aperitiff og alt du liker bobler til.

LYKKE PÅ FLASKE: En knusk tørr og boblende opplevelse!

VINN TRENDY GLASS: – I anledning årets siste dag slår vi på stortromma og gir bort 3 stk 2-pakninger av disse av "Jancis-glassene" til en verdi av 780 kr pr pakke, frister Gunnhild Bjørnsti.

© Torunn Pettersen

CAVA

943001 Lykkebobler Brut Nature 2018, Catalonia, Spania, kr 149,90 (basis), kr 87,50 (37,5 cl), kr 339,90 (magnum)

Spanjolene elsker å feire og feste, gjerne ute i gatene når det er lov! Allegria – livsglede – er spanjolenes latinske uttrykk for å ha det gøy for alt og ingenting, la oss lære av dem. Lykkebobler gjør susen på nyttårsaften med duft og smak av sitron/lime, gule epler. Vinen er ikke tilsatt sødme og er derfor fruktig og "knuskende" tørr (Brut Nature). Passer alene og til sushi, østers og hummer.

VINN: Bli den heldige vinner av en 2-pakning med JRxRB vinglass. Eller også populært bare kalt "Jancis-glassene". 

Det handler mye om glass og glassets betydning i vinverdenen for tiden. Dette er et glass som regnes for universalglass, Om glasset sier produsenten selv: "Det eneste glasset du behøver for å få en optimal nytelse av vinen – uansett farge, stil og druetype. Enten du serverer musserende vin, rødt eller hvitt, moden eller ung vin, enten den er dyr og eksklusiv eller rimelig og hverdagslig; universalglasset fra Jancis Robinson har en form og en kvalitetsutførelse som lar vinens aroma, smak og munnfølelse virkelig komme til sin rett.

LYTT TIL VÅR BOBLE-PODkAST FOR RIKTIGE SVAR

SPØRSMÅL 1: Hva heter de tre druene som benyttes i Champagne?

SPØRSMÅL 2: Hva beskriver “crémant”?

SPØRSMÅL 3: Hva betyr «brut nature»?

Send inn svarene på [email protected], innen 4. januar, merk mailen med Boble-konnkuranse

Lytt til vår podcast her: Tara VIN

LYTT TIL VÅR PODKAST: På Tara VIN kan du på en lettfattelig måte lære om vin som passer til alle sesonger og anledninger. Du finner oss her: https://pod.space/taravin/tara-vin-3

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...