Bjørg thorhallsdottir
Kloke ord:

Etter vinteren kommer våren. Alt ordner seg alltid. Bare tro på det, og hold fast i håpet som er ankeret, skriver Björg Thorhallsdottir.

© Björg Thorhallsdottir / Kristin Heier

– Alt kommer til å gå bra

Jenta er bitteliten og hånden er så stor. Det er fordi vi føler oss plutselig så bittesmå når vi blir usikre og sårbare. Vi føler oss svake. Og når vi er fulle av kjærlighet og trygghet føler vi oss så store og sterke. Likevel er vi den samme personen inni oss hele tiden.

24. august 2018 av Björg Thorhallsdottir

Noen ganger glemmer vi vår egen indre styrke. Det er ikke så rart, for når vi har kjempet lenge nok, mot urettferdighet, mot sykdom eller andre ting i livet – blir vi etter hvert slitne. Og da trenger vi den store, gode hånden. Det kan være hånden til en venn, kjæreste eller familie. Av og til kan den hånden komme fra noen du ikke hadde ventet det fra. Hvis du jobber for en sak, kan hånden komme fra noe du tror på. Den store hånden viser at det kommer til å gå bra.

Bjørg Thorhallsdottir bilde
Björg Thorhallsdottirs kunst:

"It´s going to be okay" heter dette bildet.

© Björg Thorhallsdottir

Ankeret må være deg selv

Hjertet på bildet er jentas hjerte, fordi hjertet trenger et anker – og det ankeret må være i deg selv. Egenkjærligheten trenger anker, og egenkjærligheten er magisk og helbredende.

Den kan klemme deg, den kan si ting til deg når du er urolig, slik at du roer deg ned. Og den kan gi deg trygghet når du føler deg utrygg. Egenkjærligheten er deg selv, som om du er din egen mor som passer på deg. Kanskje kan du være den personen som du aldri hadde i livet ditt. En som kan skape trygghet når alt er utrygt. Og hvis du er så heldig at du har en god venn eller noen andre som holder rundt deg, er du utrolig rik.

Den lille jenta på bildet er orange og rosa. Det er fordi at selv om vi føler oss grå og svarte, har vi alle fargene av regnbuen i oss. Og selv om vi bare kjenner på en mørk, grå lillafarge hvor det er gråt og fortvilelse, har vi også gleden, kjærligheten og alt det andre i oss. Den ligger der og bare venter på å blomstre. 

Etter vinteren kommer våren. Alt ordner seg alltid. Bare tro på det, og hold fast i håpet som er ankeret. 

Og vit at kjærligheten er der for deg. Både din egen kjærlighet til deg selv, som er så verdifull – og alle menneskene rundt deg, som elsker deg.

Alt kommer til å gå bra!

Seneste

Kanskje er du også interessert i...