livets små mirakler bjørg thorhallsdottir
© Björg Thorhallsdottir

Kanskje blir livet litt verre før det blir bedre

Så små frø av glede hos andre, så kan du høste dem selv når du trenger det som mest, skriver Björg. For livet går gravid med mirakler, du må bare se dem.

11. mars 2022 av Björg Thorhallsdottir

Dette bildet er til de dagene da du glemmer at ting faktisk blir bedre. Det er ikke bare at det faktisk blir bedre, men det kommer også til å skje ting du ennå ikke vet om. Når du har gått bortover på livets vei og smilt til noen du har møtt, og kanskje formet vennskap, eller bare sagt «hei» og vært hyggelig, så har de husket deg. Du har gjort inntrykk, spredt glede, sett dem. 

For det du har gjort hele livet ditt, er å så små frø av glede, her og der og overalt. Og når de vannes litt, kan du høste alt du har sådd. 

Å være gravid med mirakler får deg vel helst til å tenke på når en mann har plantet et frø inni magen på dama, som til slutt vokser frem til et mirakel – et barn. Det er et fantastisk mirakel, men ikke akkurat det jeg tenkte på da jeg laget bildet. 

Jeg tenkte mer på den dagen du finner ut at mannen som har sådd frøet inni magen din, har valgt å så frø i andre mager også, og du sitter igjen skuffet og trist og livet ditt blir mørkt. Det er da du skal se på dette bildet, for å minne deg selv på at ingenting kommer til å forbli som det er nå. Du frykter at livet alltid kommer til å være som det er akkurat i dag, men jeg kan glede deg med at sånn er det heldigvis ikke. Livet er alltid i endring. 

Se på livet ditt ti år tilbake i tid. Tenk på hva du gjorde da, hvordan du hadde det, hvordan du følte deg. Deretter se på deg selv i dag. Eller se på deg selv for 20 år siden sammenlignet med i dag. Egentlig er dette en fin øvelse å gjøre, for da ser man hvor mye livet endrer seg. For det gjør det.

Det er lov å drømme. Og det er lov å så flere frø, så det sakte, men sikkert gror frem til små mirakler i livet ditt. Husk at ett av frøene du har sådd, er at du var hyggelig mot noen. Og plutselig når du går nedover en vei en dag og er litt lei deg, og selv solen har sviktet den dagen – både den inni deg og den på himmelen – får du et smil fra en du møter. Det er fordi du sådde et frø av glede i dem en gang, og så kom det tilbake til deg. For livet er alltid i endring. Kanskje blir det litt verre før det blir bedre. Eller kanskje til og med ordentlig ille. Da er det viktig å nyte de tingene du har, og tenke over hva du er takknemlig for i dette øyeblikk, for en dag kommer du kanskje til å se tilbake på i dag og savne noen som er her med deg nå. Det finnes ikke en eneste dag som ikke er verdifull, for i dag lever noen som ikke kommer til å være her i fremtiden. Men i fremtiden kommer du kanskje til å møte noen som du i dag ikke vet eksisterer. 

Så husk å nyte livet. Livet går nemlig gravid med mirakler! 

Björg Thorhallsdottir maleri


© Björg Thorhallsdottir

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...