Björg Thorhallsdottir
© Björg Thorhallsdottir

'Hun som forstår sin egen verdi, hun skinner'

Når du forstår hvor verdifull du er, blir det lettere å sette grenser og skjønne at hele du er elskbar, både sinnet, gleden og alle aspektene ved deg. Husk at du er mer enn nok, oppfordrer Björg.

28. oktober 2022 av Björg Thorhallsdottir

Vi går rundt og tror at vi ikke er nok, og jeg vet ikke helt hvilke ord jeg skal bruke for at du skal forstå at du er mer enn bra nok. 

Jeg har reist land og strand rundt i mange år og møtt så mange fantastiske kvinner, men fremdeles har jeg til gode å møte en som synes hun er bra nok – akkurat som hun er. Selv om vi går rundt med armbånd med påskriften «Jeg er bra nok», er det ytterst få som virkelig tror på og lever etter denne påminnelsen. 

Grunnen til at jeg er så opptatt av dette, er fordi når du forstår din verdi, blir det lettere å sette grenser og skjønne at hele du er elskbar, både sinnet, gleden og alle aspektene ved deg. Jeg pleier å sammenligne kvinner med blomster, for når jeg tegner aktmodeller ser jeg hvor ulike kroppene våre kan være, lave, høye, tynne, runde, gamle, unge. Alt er forskjellig på oss. 

Hver eneste kropp er så utrolig vakker, men så vet jeg når jeg sitter og tegner de nydelige linjene, at modellen antagelig skammer seg over en eller annen kroppsdel. Det er uforståelig for meg, for når du ser hvordan alt henger sammen på kroppen – så ser du det vakre, i alle. 

Så jeg sammenligner oss ofte med blomster, for vi er født som ulike blomster, en er fiol, var og skjør og tynn. En er tulipan, og mer robust bygd. Kroppen tåler mer og kan klatre i flere fjell. Hun er vakker og fargerik. Og en er kanskje en eksotisk blomst vi ikke har sett før, og vi må se på den to ganger for å skjønne hvor vakker hun er på sin måte.

Men utseendet har så lite å si, det handler bare om hvordan vi har det på utsiden. Og hun som forstår sin egen verdi, hun skinner. 

Kroppen vår er et resultat av våre vaner, om det betyr pannekaker eller havregrøt til frokost, tur eller mer sofatid. Alt er bare vaner, og det er vanskelig å elske kroppen vår om vi først må «hate den» tynn. Alt handler om kjærlighet, kjærlighet til oss selv. 

Så når jeg laget dette bildet til alle kvinner, er det fordi jeg virkelig ønsker at alle skal forstå at de er pene nok, intelligente nok, morsomme nok, spennende nok og verdifulle nok. Du er nok. Du er den blomsten du er. Det er kanskje klisjefylt å bruke blomster, men det er det vakreste jeg vet, og når jeg tegner nakne kropper ser jeg så mye ulik skjønnhet i dem alle. 

Jeg har snakket mye om ytre skjønnhet fordi det er der vårt fokus er nesten hele tiden. Vi tror vi kommer til å bli elsket mer og bli bedre likt om vi blir litt tynnere, eller har litt mindre rynker. Men det har ingenting å si, for den dagen du tar vare på deg og kroppen din og forstår at du er nok, vil du utstråle at du har det godt. Og når du har det godt med deg selv, vil også menneskene rundt deg ha det godt. 

Når vi strekker oss for langt fordi vi tror at vi må gjøre det for å bli elsket, slutter vi å være den vi egentlig er. Vi går over våre egne grenser og tøyer dem for langt, blir slitne, frustrerte, ulykkelige og ensomme i oss selv. Disse følelsene vil sive ut, og vi skinner ikke mer. Du trenger ikke være noe annet enn deg, og jeg håper denne teksten får deg til å forstå at det er bare du i hele denne verden som er som deg. Pust dypt inn og si «Jeg er nok» – for du er mer enn nok! 

Björg Thorhallsdottir
© Björg Thorhallsdottir

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...