Björg Thorhallsdottir
© Björg Thorhallsdottir

Björg Thorhallsdottir: – Jeg tror vi får mer glede når vi tør være oss selv hundre prosent

Finn ditt ord, oppfordrer Björg. I denne utgaven forteller hun deg hvordan ordet ditt skal inspirere deg til mer glede i livet.

10. mars 2023 av Björg Thorhallsdottir

Jenta på bildet hopper lykkelig, og jeg tror vi får mer glede når vi tør være oss selv hundre prosent. Om du klarer å lytte til den lille stemmen som hvisker hvor veien som er ment for deg, skal gå, og ikke bryr deg om stemmene til andre som forteller hvor du skal, da vet du hvem du er og hva som kjennes riktig for deg – uten å tenke at det er for stort, for mye, eller at du kanskje skal gå en annen vei. 

Når du fortsetter din vei, velger du riktig retning i alle livets veikryss, for du er på veien hvor du kan bli mer deg. 

Finn ditt ord. Apple brukte «elegance», og ønsket at vi skulle assosiere selskapet med design og eleganse. Ordet ledet dem gjennom hvert eneste veikryss. Winston Churchill valgte ordet «victory» da han skulle lede England gjennom andre verdenskrig. Ordet skulle motivere når det ble vanskelig. Du har også et ord som er din motivasjon for hvor du skal. 

Spør deg selv: Hva har de menneskene jeg liker best til felles, hvilken egenskap er det som gjør at jeg liker dem? Hva gjør meg glad? Svarene kan lede deg til ett ord. Eller om det er mennesker du misliker, hva er grunnen? Og så finner du det motsatte ordet. Er det noe som er uinspirerende, er det inspirert som er ditt ord. Dersom det er urettferdighet, er rettferdighet ditt ord. Er de fulle av hat, velger du kjærlighet.

Ikke tenk at valgene er for store. Abraham Lincoln mistet moren sin da han var liten, og hans store kjærlighet døde da han var 22. Senere fikk han 4 barn, hvorav 3 døde før de ble voksne. Han stilte flere ganger til valg før han ble valgt, og etterpå ble det sagt at han var den beste presidenten USA kunne fått. 

Dalai Lama skal ha sagt at den beste meditasjonen er å sove, og om du ikke kommer på det med en gang, sov på det – så kommer ditt ord. Det som motiverer deg. Og spør deg selv ved hvert veikryss, hver gang du skal ta et valg, om ordet ditt er med? Hvis ordet ditt er inspirasjon, kjenn etter om det du skal velge, inspirerer deg eller andre. Hvis ordet er hjerte, spør deg selv om du velger med hjertet. 

Joanne Rowling, som skrev bøkene om Harry Potter, fikk avslag 12 ganger før et forlag endelig trodde på henne. Og Astrid Lindgren fikk ikke Pippi antatt da hun sendte manus til forlaget første gang, men hun ble likevel en verdenskjent barnebokforfatter. 

Så ikke tro at noe er for stort eller at du ikke får det til. Bare fortsett å gå med det ordet som er genuint deg. Det kommer fra innsiden, og hjertet er den beste ledestjernen til å vise hvor du skal. Det gjør det lettere å ta valg, og lede deg frem til glede – der hvor det er godt å være deg. 

Björg Thorhallsdottir
© Björg Thorhallsdottir

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...