SKRUBB OG SELVBRUNING:
SKRUBB OG SELVBRUNING:

Gjør beina klar til sommeren! Ved å skrubbe bort døde hudceller, tilføre fuktighet og smøre deg inn med en god selvbruningskren – blir du klar til sommeren.

© Getty Images

Tørr og blek hud? Slik skrubber du huden til sommeren

Skrubb huden og få fin glød med en god selvbruningskrem.

25. mai 2016 av Gunnhild Bjørnsti og Martine Haug Nysether

Endelig fylles butikkhyllene av lekre sommerkjoler – og flere steder i landet strømpebuksene legges bort. 

Selv om det veldig deilig at det blir varmere i været, er det ikke alltid like fristende å vise sine vinterbleke bein. 

Heldigvis er det fåtallet av oss som kan skryte på seg solbrun hud på denne tiden av året – og med en god skrubb og selvbruningskrem kan du gjøre huden klar til sol og sommer.


1. En god skrubb

En velgjørende skrubbekrem er en god start for å fjerne døde hudceller, øke sirkulasjonen og gi huden ekstra glød.

Vær ekstra nøye med å massere godt på tørre partier som knær og albuer. Påfør gjerne skrubbekremen i dusjen, med sirkulerende bevegelser.

Husk at huden på ansiktet, halsen og brystet er tynnere enn resten av huden på kroppen din, så bruk noe som er mer skånsom i disse områdene.

Har du en skrubbekrem med godt salt, la gjerne restene sitte på kroppen og nyt et karbad så mineralene i saltene får virke ekstra lenge.

Tørrbørsting er ideelt for sirkulasjonen og fjerning av tørr hud. Unngå skrubb og børsting samme dag, velg heller skrubbekrem for seg og tørrbørsting en annen dag.

Kroppsskrubb:
Kroppsskrubb:

1. Økologisk eksfolierende skrubb, med finmalt granulat fra aprikos og acaikjerner. Acai Body Scrub, kr 390 (Rudolph Care). 

2. Eksfolierende kroppsskrubb, med mineralrit havsalt fra Guerande og en fuktighetsgivende blanding av oljer fra oliven, basilikum og peppermynte. Ren Guerande Salt Body Balm, kr 349 (REN). 

3. Eksfolierer mildt og effektivt. Silky Body Scrub, kr 399 (Matis). 

4. Saltskrubb med epsomsalt og kaldpresset, økologisk kokosolje. Descomask, kr 339 (Thalgo).

© Produsentene

2. En rik fuktighetskrem

Når du er ferdig med skrubbingen – er det viktig å tilføre fuktighet til huden. Fuktighet og næringsstoffer tas lettere opp av en nyrenset hud fri for tørre hudpartier.

Smør deg inn med rik kroppskrem etter skrubb eller tørrbørsting for å fylle på med velgjørende pleie. Som alternativ til krem kan du prøve en kroppsolje.

Kroppsmaske passer deg som ønsker noe ekstra, og smøres på ren, tørr hud før den virker ca. 10 minutter. Skyll godt av i dusjen, tørk deg ren og følg opp med en passende kroppskrem.

Husk å smør deg jevnlig inn med fuktighetskrem fremover og gjennom hele sommeren – for å holde huden frisk og fin. Ønsker du litt ekstra glød, kan du gå for en bodylotion med farge.


3. Hånd- og fotpleie

Føtter og hender trenger også rikelig med næringsstoffer. Bruk gjerne spesialkremer eller kroppskremer.

Skal du la disse hudpartiene mettes, smør på et tykt lag med krem og ta på bomullsvanter og rene sokker så ingrediensene trekker seg ekstra godt inn.

Hånd- og fotkrem:
Hånd- og fotkrem:

1. Håndkrem som tilfører mye fuktighet og har solfaktor 15. Almond Velvet Hands SPF 15, kr 199 (L'Occitane). 

2. Intensiv forkrem med hampfrøolje, som har en en høy konsentrasjon av essensielle fettsyrer, samt bivoks. The Body Shop Hemp Foot Protector, kr 150 (Body Shop).

© Produsentene

4. Fotbad

Men det er ikke bare legger og lår som trenger en behandling etter en lang vinter. Fotpleier Rikke Albrigtsen anbefaler å file føttene en gang i uken.

Hard hud på føttene og liktorner blir du kvitt med et deilig fotbad.

Klar for å droppe strømpebuksen? 5 enkle steg til finere føtter


5. Selvbruning

Selvbruning er smart for litt farge på kroppen tidlig i sesongen. Start med å påføre litt av produktet på myk, velpleiet hud og smør godt inn.

Se hvordan fargen utvikler seg før du fortsetter.

For å forberede huden på solsesongen, prøv også kapsler som styrker melaninproduksjonen og gir jevnere brunfarge. Ideelt hvis du har tendens til å bli brent.


Skrubb og selvbruning:
Skrubb og selvbruning:

TØRRBØRSTING: Du får økt blodsirkulasjon med tørrbørsting. Denne børsten har naturbust av sisal. Tørrbørste, kr 119 (Rå Organic Skincare). 

SOLKAPSLER: Få raskere brunfarge som varer lengre. Océa Sun, kr 396 for 30 kapsler – 1 per dag (Thalgo). 

SELVBRUNING: Har du ikke tid til å vente på brunfargen? Denne selvbruningsoljen inneholder arganolje for fuktighet og jevn, gyllen farge. Terracotta Sunless, kr 525 (Guerlain).

SKRUBBESÅPE: Skrubbesåpe med peelingkorn av tang og koffein. Exfoliating Body Soap, kr 99 (Korres).

© Produsentene

Seneste

Kanskje er du også interessert i...