Microneedling - fungerer det?
© Thomas Dahl / Produsenten

Slik gikk det da Maria testet den populære nålestikkende behandlingen

Må man lide for skjønnheten? Det gjorde skjønnhetsjournalist Maria da hun bestemte seg for å legge ansiktet under den nålestikkende Dermapen-behandlingen. Se om hun synes det var verdt det.

11. februar 2022 av Maria Rothmar

Det er nemlig typisk 40+ ... at huden din er i endring ! Sånn er det bare. Det er de biologiske spillereglene. Og de endringene kan bety mindre glød, flere rynker og større porer. 

Og nei, vi kan ikke skru tiden tilbake. Men vi kan justere litt på hudens alderstegn. For eksempel med microneedling med Dermapen, som er en penn med 16 nåler som prikker løs på huden din slik at den straks begynner å lage ny hud. Smart eller hva?

Microneedling test med dermapen

Før første gang med Dermapen

© Thomas Dahl

På behandlingsdagen

Det merkes!

– Jeg er spent og en smule nervøs. Gjør nålene vondt? Heldigvis er Pernille, min behandler, både vennlig og betryggende når hun forteller meg om alt hun gjør. Jeg legger meg på benken, hun renser huden min og smører den inn med serum. Jeg får en stressball til å klemme på. Den kommer jeg til å trenge.

Hun begynner i pannen. Dermapennen med de 16 sterile nålene fører hun over huden i korte, systematiske bevegelser, slik at hele panneområdet blir behandlet. Det er ikke så ille som jeg hadde fryktet.Men det viser seg at pannen er det enkleste stedet. Pernille er fortsatt blid og oppmerksom, men man slipper ikke unna det faktum at man merker det godt når 16 nåler i ekspresfart prikker hull i hud på kinnene, ved øynene, på nesen, leppene og halsen.

Stressballen blir klemt godt, og 20 minutter senere er behandlingen overstått. Og ja, det gjorde vondt, men jeg holdt ut – og jeg er egentlig ganske pinglete!

Behandling av ansikt med microneedling

Etter første behandling. Med kjølende, foundationaktig krem for å dempe rødheten

© Thomas Dahl

Uke 1

Huden er seg selv igjen

– Rett etter behandlingen blir ansiktet mitt smurt inn med en kjølende, foundation-aktig krem som demper og skjuler den verste rødheten. Den må jeg ha på frem til neste morgen. Jeg får med meg en liten mappe med produkter hjem. De skal passe godt på huden min i uken etter behandlingen. 

Morgenen etter bruker jeg renselotionen for å fjerne kremen, og det blir umiddelbart tydelig hvor viktig den er. Huden min er rød og øm under, og det er en ren lettelse når jeg påfører et nytt lag med den avkjølende kremen

Micronnedling rødhet

Før siste behandling

© Thomas Dahl

Uke 2

En spesiell glød

– Nå kjennes ikke huden øm ut lenger, og jeg kan begynne å se og merke en forbedring. Den føles mykere og glattere å ta på, og den har fått en spesiell glød. En sånn «jeg har akkurat vært tre dager på spa»-glød. Jeg synes også at huden har fått en litt penere overflate med knapt synlige porer og skjolder. Rynkene i pannen og ved øynene er imidlertid der fortsatt.

Etter 5 dager med gradvis avtagende rødhet er huden tilbake til seg selv igjen. Nå kan jeg bruke mine egne hudpleieprodukter. I løpet av de fem dagene har jeg faktisk kunnet vise meg offentlig uten å tiltrekke meg rare blik

Etter behandling med microneedling og dermapen

Etter tredje og siste behandling!

© Thomas Dahl

Uke 3

Jevnere hud

«Så flott huden din er for tiden! Har du begynt å bruke en ny krem?»

–Venninnen min har rett, huden min er KJEMPEFIN! Det er litt vanskelig å sette fingeren på akkurat hva som har skjedd, men at noe har skjedd, er tydelig.

Mine ellers så irriterende store porer har skrumpet inn, huden er jevnere, og noe av det jeg er mest fornøyd med, er den effekten behandlingen har hatt på urenhetene i huden. Jeg har en ergerlig tendens til å få kviser på kinn og hake, men det har jeg nesten ikke hatt de siste tre ukene.

Ville jeg gjort det igjen? 

– Etter tre behandlinger med seks ukers mellomrom har huden min aldri sett bedre ut. Og bedre blir den. Effekten av nålene fører nemlig til at hudens egen reparasjon og kollagenproduksjon fortsetter, og huden min vil fortsette å bli penere.

Les også Slik blir du (nesten) kvitt cellulittene 

Anbefaling microneedling

ANBEFALER: Skjønnhetsjournalist Maria Rothmar kan anbefale microneedling med Dermapen. Selv bare én behandling.

© Thomas Dahl
Hva er en dermapen

EFFEKTIVE STIKK: Dette er Dermapen, som brukes til microneedling.

Fakta om behandlingen Microneedling

Selve behandlingen

  • Etter rens av huden påføres et spesielt serum med blant annet hyaluronsyre.
  • Deretter behandles huden med Dermapen med 16 sterile nåler som føres over huden i korte baner til hele ansiktet og halsen er behandlet.
  • Ved hjelp av lynraske vibrasjoner lager pennen 1920 mikroskopiske hull i huden per sekund.

Så lang tid tar det

  • Hver behandling tar cirka 60 minutter.
  • Maria fikk tre behandlinger totalt.

Så lenge varer effekten

  • Effekten ses etter 3–4 dager.
  • Men hudens tilstand forbedres fortløpende de påfølgende 6–12 månedene.

Dette koster det

  • 1 behandling: ca. 2500 kr.
  • 1 sett med produkter til etterbehandling: 1030 kr.

Behandlingssted

Alfa Omega Klinikken, København

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...