Glød i huden er noe alle ønsker seg på denne tiden av året. 

© Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix

Slik får Tone Damli perfekt hud

Tone Damli avslører hvordan hun ble kvitt pigmentforandringene etter graviditeten, hvilke produkter hun ikke kan leve uten – og hemmeligheten til glødende hud.

29. september 2017

For mange er ujevn hudtone og brune flekker (pigmentering) en stor bekymring etter en lang sommer med mye sol. Det går heldigvis an å reparere en hud som har fått kjørt seg av solens sterke stråler. Høsten er faktisk den beste tiden for å gjøre huden til den beste versjonen av seg selv.

Les også: Tørr og sensitiv hud? Her er redningen!

For Tone var løsningen på pigmentforandringene, hun fikk under graviditeten, en spesialtilpasset hudpleierutine fra merket ZO fra Dr. Obagi.

– Jeg brukte et kremsystem fra ZO som skal motvirke pigmentering, noe jeg har forstått er den vanskeligste hudtilstanden å behandle, ga fantastiske resultater, forteller Tone.

– Siden jeg ikke var spesielt interesser i å se ut som et verdenskart i ansiktet gjorde dette programmet huden min og meg veldig glad, ler hun.


Unngå urenheter

I tillegg til pigmentering kan Tone innimellom slite med urenheter.

– Alt fra den harde sminken jeg bruker på jobb til stress og lite søvn, har en tendens til å påvirke huden min negativt, forteller Tone.

Som småbarnsmamma er både stress og lite søvn en vanlig utfordring, noe som ikke gjør huden en tjeneste.

– For å gi huden et kick, og for å motvirke at den ser sliten og gusten ut, bruker jeg en skrubb og gode ansiktsmasker, blant annet ZO Exfoliating Polish og Invisapeel. Det gjør susen for huden min!

– Jeg elsker ZO, og jeg elsker tanken på at huden min blir behandlet på best mulig måte, avslutter skjønnheten.

Hva er pigmentering?

I huden finnes melanocytter, og de har kun en oppgave: å produsere melanin, hudens naturlige UV-filter.

De beskytter mot de skadelige solstrålene, og når disse blir stimulert gjør de det de kan best – de produserer fargepigment. Pigmentflekker skyldes lokal opphopning av melanin (pigment).

Brune flekker i hud kan oppstå som resultat av:

  • Hudskade etter brannsår, flekkene er forbigående
  • Hormonelle mekanismer (melasma=kloasma), kan blekne over tid
  • Solskade, flekkene er permanente
  • Etnisk bakgrunn.

I dag er pigmentert hud et vanlig problem. Mange opplever å få det i forbindelse av graviditet og amming, hormonforandringer eller for mye soleksponering.    


ZO Invisapeel inneholder et mulifunksjonelt planteenzym som bidrar til å stabilisere huden. Den gir også en glattere og strammere hud med mer glød. Produktet hjelper mot en lang rekke hudproblemer som ujevn struktur, urenheter, ujevn hudtone, flassende hud og synlige solskader.

ZO Exfoliating Polish er en peeling som skånsomt fjerner døde hudceller og talg ved hjelp av runde magnesiumkrystaller. Når du peeler huden sørger du for at produktene du påfører absorberes bedre, og dermed gir bedre effekt. Exfoliating Polish gir huden en renere, glattere og jevnere overflate.

ZO Brightenex er en effektiv pigmenthemmende og lysnende krem. Denne kremen er supereffektiv på solflekker, fregner og annen pigmentering. Brightenex kommer i tre styrker: 1%, 0.5% og 0.25%. Kremene har samme pigmenthemmere, men forskjellig mengde retinol

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...