Renée Toft Simonsen: – Det viktigste i forhold til det å bli eldre, er å akseptere at det skjer

For en av 80-tallets toppmodeller, danske Renée Toft Simonsen, er det enklere å akseptere alderen når hun samtidig holder kroppen sterk og huden fin. Her deler hun sine personlige erfaringer om det å bli eldre og overgangsalderen.

13. august 2021 av Kontent for Oslo Skin Lab

Overgangsalderen er på mange måter et underbelyst tema, til tross for at det er en uunngåelig del av det å være kvinne. Den medfører en stor omveltning, både fysisk og mentalt.

Forfatter, psykolog og tidligere supermodell Renée Toft Simonsen (56) har skrevet om dette i boken «Jeg er f*cking hot!», hvor hun åpent og ærlig deler sine erfaringer om det å komme i overgangsalderen. Hun utdyper også til oss at det vanskeligste med å bli eldre er å akseptere at du ikke kan gjøre de samme tingene som du kunne tidligere. 

Dette betyr likevel ikke at lysten til å ha en sterk kropp og en fin hud blir borte. Derfor har Renée fortsatt å trene og har begynt å bruke kollagenpulver daglig.

Har din tidligere karriere som modell noen betydning for ditt syn på skjønnhet?

– Det har den nok, selv om det er vanskelig å peke på akkurat på hvilken måte. Jeg tror samtidig at det i en enda større grad er den vestlige verdens syn på utseende og ungdom som påvirker vår definisjon av skjønnhet. Allerede fra vi er ganske små blir vi jo bombardert med de gjeldende skjønnhetsidealer rundt størrelse og ansiktstrekk.

Hvordan har det vært for deg å bli eldre?

– Jeg synes det aller vanskeligste er at kroppens funksjoner påvirkes av aldringsprosessen. Personlig har jeg blant annet fått slitasjegikt, noe som er veldig plagsomt. Den sitter mest i hendene og gjør for eksempel at jeg ikke kan jobbe så mye i hagen som jeg ønsker, sier Toft Simonsen og fortsetter:

– Jeg har også fått to prolapser i ryggen som påvirker min evne til å løpe, noe som jeg tidligere var veldig glad i. Jeg er i det hele tatt glad i å bevege meg og holde meg i god form, men alderen gjør det mer besværlig. Det er jammen ganske irriterende å bli eldre!

Hvordan har huden din endret seg etter at du ble eldre?

– Den har blitt mer rynkete, haha, mindre glatt. Den ser akkurat ut som det den nettopp er: En 56 år gammel kvinnes hud. Men jeg synes faktisk den holder seg bra, jeg.

Har din skjønnhetsrutine endret seg etter at du kom i overgangsalderen?

– Den har endret seg de siste årene. Jeg har begynt å ta kollagen og har samtidig blitt mer oppmerksom på at jeg gjerne vil gjøre noe for å holde huden min pen. Ved siden av et daglig inntak av kollagen har jeg også begynt å rense huden morgen og kveld, og bruke nattkrem.


Spesialtilbud til alle Tara-lesere! 50 % på første pakke med The Solution

Hva synes du om at skjønnhetsbransjen fokuserer på kvinner i aldersgruppen 50+?

– Skjønnhetsbransjen har forstått at vi er et stort og kjøpesterkt segment, og etter hvert at strategien med kun å bruke unge jenter ikke appellerer til kvinner på 50+. Vi har samtidig blitt mer bevisste rundt vår alder, vår selvverd og hva vi representerer. Derfor ser vi nå også litt eldre kvinner i reklamen, sier Toft Simonsen.

– Tradisjonelt sett har kvinner 50+ ikke vært særlig synlige i skjønnhetsbransjen, eller på film og TV for den saks skyld. Men jeg tror og håper at dette er noe som

forandrer seg i takt med at forbrukerne blir mer oppmerksomme og bevisste, fortsetter forfatteren.

Hvorfor kollagenpulver? Hva var dine forventninger før du startet?

– Jeg hadde lest en del om kollagen og de positive virkningene dette kan ha på rynker og linjer, og appelsinhud for den saks skyld. Jeg har lyst til å se så bra ut som mulig, og da jeg kom i overgangsalderen og hormonproduksjonen begynte å synke kunne jeg tydelig se effekten av dette på huden min. Jeg begynte plutselig å få flere rynker og se eldre ut.Hvordan har huden din endret seg etter at du ble eldre?

– Den har blitt mer rynkete, haha, mindre glatt. Den ser akkurat ut som det den nettopp er: En 56 år gammel kvinnes hud. Men jeg synes faktisk den holder seg bra, jeg.

– Jeg har overhodet ikke noe imot å se ut som den alderen jeg faktisk er, men samtidig vil jeg gjøre det jeg kan for å se bra ut som mulig.

Hvilken effekt har The Solution fra Oslo Skin Lab hatt på din hud?

– Jeg ble scannet av en hudterapeut før jeg startet med kollagenpulveret. Etter fire måneders bruk ble jeg skannet på nytt. Når man sammenlignet resultatene fra de to skanningene, kunne man måle en reduksjon i rynker og linjer i ansiktet på mellom 10-33 %. Det er et veldig bra resultat synes jeg.

Les mer om The Solution fra Oslo Skin Lab her

Hvilke råd har du til kvinner over 50 som ønsker å ta vare på huden sin? Kanskje spesielt de som ikke orker noen tidskrevende skjønnhetsrutiner.

– Åh, jeg synes alltid det er vanskelig å gi råd om slike ting ... Jeg er ikke den rette til det, jeg er jo ikke en mønsterelev for å være ærlig. Men hvis vi tok en kaffe sammen og du spurte meg hva jeg selv gjør og om der er noe jeg kan anbefale videre, ville jeg nok sagt: Omega3, vitaminer, ingefærshots og kollagenpulver – og så selvfølgelig å være aktiv hver dag.

Hva vil du si til de som er skeptiske til bruken av kollagenpulver?

– Jeg forstår godt at folk kan være skeptiske til kollagenpulver. I en verden hvor alle prøver å selge deg noe, er det viktig å være kritisk. Men hvis du overveier å prøve kollagen og er i tvil om det vil virke for deg, så er det jo bare å prøve og se om det faktisk gjør en forskjell!

Er det viktig for deg å slå deg til ro med aldringsprosessen, og hvordan passer i så fall det å ta kollagenpulver sammen med dette?

– Det viktigste er å akseptere at du blir eldre. Det finnes ingen vei utenom. Vi kan ikke stoppe tiden. For meg er det vanskelig å godta at jeg blir fortere sliten, at jeg ikke kan jobbe i så mange timer eller løpe så langt som jeg kunne for 20 år siden. Da fikk jeg gjort alt samtidig som jeg hadde tre små barn å passe på. Det er mest dette jeg må jobbe med. Min aksept.

– Kollagenpulveret derimot er, som tidligere nevnt, en enkel måte å forsøke å holde huden min så pen som mulig på, avslutter Toft Simonsen.

Spesialtilbud til alle Tara-lesere! 50 % på første pakke med The Solution

The Solution™ fra Oslo Skin Lab

Kollagenet i huden er essensielt for at den skal holde seg glatt og spenstig. Allerede fra 25-30-årsalderen begynner kollagennivået i huden å synke med 1-2% i året. Det kan derfor være en god idé å pleie huden fra innsiden med et kollagentilskudd.

Kollagenpulveret The Solution™ Beauty Collagen fra Oslo Skin Lab består av 100% bioaktive kollagenpeptider og bidrar til en glattere hud med færre linjer, mindre grad av cellulitter samt en mer elastisk hud – ikke bare i ansiktet, men over hele kroppen.

En pakke består av 28 dagsdoser i pulverform, som kan blandes i valgfri mat og drikke. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...