Lett makeup for erfaren hud

Gyldne regler for å påføre vakker sminke som får erfaren hud til å skinne med fornyet glød.

28. februar 2023 av Annonsør

Når vi blir eldre og hormonforandringene slår inn, mister huden elastisitet, blir mer dratt og blir kanskje litt gusten. Men ikke bekymre deg, det er nok av sminketriks for å løfte og få den sunne gløden tilbake i huden.

Før du påfører sminken, start med å rense og fukte huden. Erfaren hud er tørrere fordi den mangler essensielt fett, og hvis vi ikke passer på at huden er grundig fuktet før en legger på sminke, kan sminken raskt samle seg i rynker og linjer.

Mer fuktighet, mindre pudder

Det er en generell regel for erfaren hud at det er skikkelig bra med fukt og mindre bra med pudderprodukter. Derfor er det et kjempe-pluss om sminken også pleier huden, og her elsker vi det danske hudpleiemerket Ecooking, som har utviklet en hel parfymefri og vegansk makeupserie fylt med fuktighetsgivende ingredienser fra deres hudpleieprodukter.

Vi anbefaler å bruke Ecookings Primer som det første trinnet i din makeup-rutine. Primer inneholder hyaluronsyre og niacinamid, som fukter huden og gir den glød, samtidig som sminken sitter bedre på huden og varer lenger. Massér primeren godt inn i huden med Foundation Brush eller fingrene.

For å jevne ut, og skjule pigment- og aldersflekker som huden kan ha fått opp gjennom årene, tyr vi til Foundation, som også inneholder hyaluronsyre og niacinamid. Velg en farge som ligner på din hudtone og gjerne en halvtone for lyst enn for mørk. Pump én enkelt gang for å få Foundation på håndbaken, siden den er svært pigmentert og drøy i bruk.

Bruk Foundation Brush for å spre foundationen. Start i midten av ansiktet og beveg deg utover mot sidene. Bruk sirkulære bevegelser for å blande den godt inn i huden. Du trenger kun et tynt lag over hele ansiktet, og så kan du påføre ekstra foundation på områdene hvor du trenger mer. 

Skru opp gløden

Når du har påført underlaget, er det tid for korrigering og – ikke minst – glød. Her bruker vi lyse farger for å fremheve og åpne opp og mørke farger for å forminske og skjule.

Vi starter med Concealer, som er bra for å lysne og løfte. Bruk eventuelt Concealer Brush til å påføre concealer, da børsten gjør det enkelt å jobbe den godt inn i øyekrokene og neseryggen. Ta concealer på børsten og påfør Concealer i øyekrokene og under øynene, hvor huden også kan være litt tung. Før børsten i oppadgående bevegelser slik at øyet får et lite løft.

For å løfte kinnene enda mer, og gi ansiktet varme, bruker vi Blush. Ecooking har en kremaktig blush stick, som er genial for erfaren hud, da teksturen smelter naturlig inn i huden uten å legge seg i fine linjer.

Vi starter med Blush 03, som har en brunaktig nyanse som også kan brukes til å fremheve ansiktet. Bruk Blush Brush til å påføre rougen langs hårfestet, på neseryggen og rett under kinnbeina – den trekker pannen ned, gjør nesen mindre bred og skaper dybde. Legg også litt Blush 01 på kinneplet, og opp mot tinningen. Det gir en frisk pust og mye sunn glød. 

Rundt øyet

For å fullføre looken vil vi selvfølgelig ha noe rundt øyne, på bryn og på vipper.

Påfør en nøytral øyenskygge, som Eyeshadow 02, på hele lokket for å åpne opp øyet. Bruk eventuelt Eye Shadow Blend Brush for å påføre, og husk å banke godt på børsten før du legger på øyenskyggen. Ellers kan den overflødige øyenskyggen lett havne under øyet og gjenskape de mørke ringene vi nettopp dekket til. Legg så til en mørkere nyanse, f.eks. Eye Shadow 06, i globallinjen og på ytterkanten av øyelokket for å få øyelokket fremhevet.

Med alderen mister vi pigment i vippe- og brynhårene, så det er viktig å markere dem. Fyll inn brynene med Eyebrow Pencil og påfør et lag Lash Primer etterfulgt av Mascara på vippene. Ecooking lar deg til og med velge din egen Mascara Brush blant fire forskjellige, slik at du kan få akkurat de vippene du ønsker.

Oppdag resten av Ecookings spennende univers her, hvor du også finner all hudpleie, hårpleie og makeup. Her kan du også ta en test og finne din perfekte foundation-match.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...