Baller
© Getty Images

Jeg har kviselignende prikker på rumpa. Hva gjør jeg?

Har du oppdaget ømme, røde prikker på rumpeballene, så er det nærliggende å anta at det er kviser. ..

8. juni 2022 av Anne-Sophie Jessen

Men vi får faktisk sjelden akne på denne delen av kroppen. Som oftest er de røde prikkene follikulitt – den mer jordnære betegnelsen er betente hårsekker. 

De oppstår når huden blir irritert, tørr, svett og når den utsettes for stadig friksjon fra tettsittende klær. Så for å unngå de røde, ømme prikkene gjelder det å holde huden ren og ikke irritere den.

Slik gjør du:

Rens

Bruk en såpe med bakteriedrepende ingredienser, som for eksempel klorhexidin, hver gang du dusjer og rett etter trening for å unngå at svette og bakterier får lov til å sette seg. Og vask rumpeballene godt med denne såpen!!

Peel

Eksfolier huden på rumpa med en kjemisk peeling tilsatt salisylsyre, som løser opp døde hudceller og motvirker tilstoppede porer. Ikke bruk bodyscrub hvis du har et utbrudd. Det vil bare spre bakteriene..

Velg mykt...

Unngå stramme jeans og gå heller for myke, løstsittende plagg. Og unngå truser som strammer. Det er jo heller ikke behagelig!

Produkter til kviselignende prikker på rumpa
3 hudpleieprodukter for kviselignende prikker på rumpa© PR

Du kan for eksempel bruke:

Rensende dusjsåpe med fruktenzymer fra Mario Badescu. A.H.A. Botanical Body Soap, 236 ml, 129 kr.

Kjemisk peeling som kan brukes hvor som helst på kroppen. Peelingen kan også brukes før selvbruning for å få en jevn farge. Enzymatic Peel fra Zo Skin, 50 ml, 905 kr.

Rens til voksen hud med tendens til nupper og akne. Salisylsyre fjerner de døde hudcellene slik at porene ikke tettes, mens ekstrakt av eukalyptus og tetre desinfiserer uten å tørke ut huden. Clearing Skin Wash fra Dermalogica, 250 ml, 435 kr


Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...