© Getty

Fire enkle tips som gjør huden din vakker – mens du slapper av i ferien

Hvordan tar du best vare på huden din i sommerens sol og varme? Det er faktisk ganske enkelt – og det krever verken mye tid eller plass i kofferten.

31. mai 2022 av Benjamin Creative for Oslo Skin Lab

Sol, sommer, sjø og ferie nærmer seg med stormskritt og her får du fire enkle, men effektive tips til hvordan du bevarer en frisk og velpleid sommerhud og samtidig reduserer hudens aldringstegn.

1. Solfaktor

Vi elsker solen for dens lys, varme og evne til å gjøre huden brun. Men vi vet jo også at solens UVA- og UVB-stråler er skadelige for huden hvis du ikke beskytter den. Solstrålene er den verste synderen når det gjelder tidlig aldring av huden. Derfor er det ingen vei utenom: Bruk solfaktor – hver dag.

Sørg for å velge en solkrem som beskytter mot både UVA- og UVB-stråler. Det er nemlig UVA-strålene som trenger inn og påvirker hudens aldring og gir rynker, mens UVB-strålene gjør huden rød og solbrent. Det anbefales at du i Norge bruker en solkrem med minst solfaktor 15, mens du bør bruke minimum solfaktor 30 hvis du drar sørover til solrike strøk. 

Kollagenfiberene i huden blir skadet av UVA-stråler som er en av årsakne til slapp hud og rynker.

© Oslo Skin Lab

2. Kollagen

Solkrem er viktig for å beskytte huden mot aldringstegn fra solen. I tillegg bør du ta kosttilskudd i form av kollagenpulver som holder huden jevn og glatt– ikke bare i ansiktet, men over hele kroppen.

Et daglig tilskudd av kollagenpulver i morgenkaffen er en rask og enkel måte å pleie huden på – og så tar det ikke opp plass i kofferten. The Solution™ fra Oslo Skin Lab er et hydrolysert kollagenpulver med dokumentert effekt som bidrar til å øke hudens elastisitet, og som behandler og forebygger rynker, fine linjer og appelsinhud. Derfor er de små dagsdosene perfekte å ta med i kofferten, slik at du raskt og enkelt kan pleie huden også i ferien. 

3. Drikk vann – og mye av det!

Vann er kanskje den mest undervurderte kilden til sunn og frisk hud. Hvis du ikke drikker nok vann i løpet av dagen, kan det ses på huden, som blir tørr og stram. Vann bidrar nemlig til å pleie kroppen og huden innenfra ved å tilføre næringsstoffer og fjerne avfallsstoffer.

Du kan smøre ganske mye bodylotion på kroppen, men hvis du glemmer å drikke vann, forblir huden tørr i lengden. En frisk og vakker hud krever at du drikker rikelig med vann – gjerne to liter daglig ifølge anbefalingene.

4. Aftersun

Etter en lang dag i solen – med solkrem, selvfølgelig – er det lurt å smøre inn kroppen med aftersun. Uansett hvor nøye du er med solkremen, finnes det ingen solfaktor som beskytter huden 100 prosent mot solens UV-stråler. Og når huden har vært utsatt for de skadelige strålene, blir den irritert og stresset og trenger litt ekstra pleie.

En svalende aftersun trekker inn og beroliger, fukter og bygger opp huden, slik at huden kan restituere og komme i balanse igjen. Dessuten hjelper aftersun med å bevare hudens brunfarge, så husk å ta med en god aftersun når du skal på ferie.  

Hver pakke The Solution™ fra Oslo Skin Lab inneholder 28 dagsdoser med kollagenpulver, som verken har smak eller lukt, slik at du enkelt kan blande det ut i frokosten, morgenkaffen, vannglasset eller hva du måtte ønske.

© Oslo Skin Lab

Tara-lesere får 50 % rabatt på det populære kollagenpulveret

Har du lyst til å prøve kollagenpulveret, redusere rynker, linjer og cellulitter innenfra? Akkurat nå får du 50 prosent rabatt på den første pakken med The Solution™ kollagenpulver fra Oslo Skin Lab ved å følge lenken her, der rabatten allerede er satt inn

Rabatten gjelder bare hvis du bestiller med et medlemskap. Som medlem av Oslo Skin Lab er det ingen bindingstid, alltid fri frakt, du mottar en ny pakke rett i postkassen din hver 4 uke, du har også alltid 14-dagers angrerett.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...