Alt om solkrem: Stor smøreguide

Hvordan beskytter man seg ordentlig fra den sterke sola nå igjen?

24. mai 2018 av Bonnier Creative Studio

Jo eldre vi blir, jo viktigere er det å ta godt vare på huden. Det gjelder selvfølgelig også i sola! Sommerferien er rett rundt hjørnet, og enten du skal til sydligere strøk eller bli værende i Norge er god solbeskyttelse ekstremt viktig.

Uansett hudtype bør du velge solkremen din med omhu. Det er ikke gøy å være solbrent, ikke er det bra for huden heller. Brent og solskadet hud kan føre til at rynkene kommer tidligere og det som verre er - hudkreft. Men det er litt for lett å gå i fella når solstrålene endelig treffer hudens vinterhvite overflate, så derfor kommer det en liten huskeliste for riktig bruk av solkrem her.

1. Ekstra beskyttelse til sart hud året rundt

Noen hudtyper tåler solstrålene bedre enn andre, men felles for alle er at huden vår blir ekstra sart og mindre motstandsdyktige i sola. Har du allerede sart, tørr hud eller lett eksem er det ekstra viktig å ta vare på huden når du utsetter huden for solen. A-DERMA har utviklet nyheten A-DERMA Protect AD som er spesielt tilpasset sart hud. Ekstra praktisk er det at den kan brukes både i ansiktet og på kroppen.

A-DERMA Protect AD er i tillegg skreddersydd til å bruke på irritert eller tørr hud, og kan også brukes på lett eksem for å gjenoppbygge hudbarrieren under soling. 

2. Faktor har faktisk noe å si

A-DERMA Protect-serien har solfaktor på SPF 50+, som gir høy beskyttelse til huden, har langvarig effekt og høy toleranse. I tillegg har produktene en fuktgivende og nærende konsistens som trenger raskt inn i huden.

Selv om man bruker en sikker solkrem, yter den ikke 100 % beskyttelse. Den beste måten å beskytte huden mot solens UV-stråling er å tilbringe mindre tid i direkte sol, spesielt når UV-strålingen er sterkest.

Det er både det å bli solbrent og den totale mengden sol vi får over tid, som kan føre til hudskader og i verste fall hudkreft. Fornuftige solvaner tidlig i livet reduserer risikoen for solforbrenninger samt hudskader. Det viktigste er å legge på nok solkrem for å oppnå den beskyttelsen som produktet er merket med, og det anbefales å smøre seg på nytt hver annen time. 

3. Solkrem er til for å sløses med

Solkrem skal ikke spares på! Ofte har solkremen ikke så altfor lang holdbarhetsdato heller, så her er det ingen grunn til å spare på dråpene. Påfør rikelige mengder over hele kroppen - for et voksent menneske vil det si 40 ml. eller rundt en god håndfull. Husk å påføre et ekstra tykt lag på øreflipper og nesetippen, nesen får nemlig mer sol på seg enn resten av ansiktet. 

4. Vanntett solkrem + vann = ?

Obs! Sjekk om den vannfaste solkremen er “water resistant” eller “water proof”. Ifølge Lommelegen vil en “water resistant” solkrem holde solbeskyttelsen uendret i vann i opptil 40 minutter. En “water proof” type vil beskytte mot solstrålene i opptil 80 minutter.

Er du en ekte badenymfe som elsker duppe i vannet i lange tider bør du derfor være ekstra oppmerksom på smøringen. Ta en pause fra badingen og smør deg alltid på nytt rett etterpå. 

5. Reparerende aftersun lotion etter soling

Beskytt huden også etter du har vært ute i solen. A-Derma Protect AH aftersun lotion er en nyhet som inneholder Rhealba® havrekim olje og hyaluronsyre som gjenoppbygger hudbarrieren. Den virker kjølende og beroligende på huden, og kompenserer for tap av fuktighet etter soling. I tillegg har den en lett og nydelig sommerduft.

Til slutt: Nyt sommeren på best tenkelig vis! Med rikelig med solkrem naturligvis. 

Gode solvettregler:

  • Unngå direkte sol mellom kl. 12 og 15. Unngå også langtidsvarende opphold i solen, selv ved bruk av solbeskyttelse.

  • Unngå å utsette babyer og små barn for direkte sollys. Selv om de ikke oppholder seg i direkte sol, er det en god regel å beskytte mot gjenskinn fra vann og sand ved å smøre solkrem på kinn, nesetipp og håndryggen.

  • Bruk lett tøy, solbriller og hatt som beskyttelse mot solens stråler til både deg selv og barna.

  • Bruk solkrem i rikelige mengder før du eller barna kommer ut i solen (en stor håndfull krem eller ca. 40 ml. til en voksen og 20 ml. til et mindre barn for å dekke hele kroppen). Husk å påføre solbeskyttelse ofte (hver 2. time), spesielt etter bad.

Annonsørinnhold: Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Bonnier Creative Studio

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...