© Thomas Dahl

Makeover: Se hvordan Lene gikk fra trist grått hår til strålende sølvgrå lokker

Er ansiktet ditt rammet inn av grånende og livløst hår? Du er ikke alene – og det finnes en løsning for å få din sølvgrå manke til å stråle. Se bare disse før- og etter-bildene av Lene.

12. juli 2022 av Maria Rothmar

Lenes ønske

Lene har ikke farget håret sitt siden hun var gravid med sitt første barn. Hun liker sin grå hårmanke og synes det er deilig å slippe ettervekst. Lene liker spesielt godt at håret ser naturlig grått ut, men hun synes at det har en tendens til å bli litt for gult. Hun kunne derfor tenke seg en jevnere farge uten at det blir en voldsom forandring.

Frisørens dom 

Frisør Tanja Nøddegaard kan betrygge Lene med at håret hennes er sunt, men at det forreste håret er lyst og nærmest gyllent, mens håret bak på hodet er mer «ordentlig» grått. Den gylne eller gulaktige nyansen på håret skyldes at melaninen i hårstråene har blitt påvirket av solens UV-stråler.

Lenes grå hår er sunt, men har blitt gulnet av solen

© Thomas Dahl

Lene Nissen

  • Singel
  • Mamma til Ella på 18 og Flora på 16
  • Freelance stylist og skribent

De lilla pigmentene sørger for å dempe de gule nyansene i Lenes hår

© Thomas Dahl

Håret behandles med en hårkur med midlertidig farge

© Thomas Dahl

Håret stusses før føning, med mousse som gjør håret luftig og livlig.

© Thomas Dahl

Dette gjorde frisøren 

  1. Tanja anbefaler at Lene får en True Grey- behandling. Det er ikke fargebehandling, men en hårbehandling som inneholder en midlertidig farge som forsvinner etter noen uker.
  2. Det er sju gråtoner å velge imellom, og sammen lander Tanja og Lene på Graphite Shimmer Light til Lenes hår.
  3. Lene får en såkalt full behandling som skal sitte i håret i en halv times tid, og som sitter i opp til seks uker. Underveis blir Lenes hår både rosa og lilla, men Tanja kan berolige henne med at sluttresultatet blir helt naturlig.
  4. Lene vil gjerne beholde lengden på håret, så Tanja trimmer de slitte tuppene og former håret litt i front for å ramme inn Lenes ansikt.
  5. Det siste touchen er at Tanja føner Lenes hår med en luftig mousse fordelt i røttene og hår-lengdene, som gjør det nå skinnende sølvgrå håret både fyldigere og mer luftig

ETTER: Lilla farge-pigmenter og en lett klipp gjør at håret til Lene ser både luftigere og mer naturlig grått ut.

© Foto: Thomas Dahl / Makeup: Mille Ree / Takk til Wella Studios

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...