pleie grått hår
© Morten Andersen

Makeover: - Jeg elsker det grå håret mitt, men det er blitt altfor langt og uregjerlig

Se trinn for trinn hvordan frisøren får Solveigs grånende manker til å skinne.

23. mai 2023 av Maria Rothmar

Solveig om håret sitt: 

– Den grå fargen har jeg det helt fint med, men håret mitt lever sitt eget liv noen ganger. Jeg har naturlig krøllete hår, som etter hvert er blitt ganske langt og det gjør det ganske vanskelig å kontrollere. Håret krøller seg ikke når det skal, og omvendt. 

Jeg vil veldig gjerne omfavne det grå, men skrekken er en kjedelig grå hjelm på hodet. Tidligere har jeg stripet håret for å skape et spill og for å kamuflere overgangen mellom farget hår og grått hår. Men jeg har ikke farget det på noen måte de siste to årene, så jeg håper jeg får en flott frisyre nå. Og så ønsker jeg meg mer glans i håret. 

«Jeg elsker det grå håret mitt, men det er blitt altfor langt og uregjerlig»

Solveig Korsholm Bjerg, 58 år

  • Projektleder 
  • Forlovet 
  • Mor til en sønn på 28 og to døtre på 20 og 25 år

Frisøren om Solveigs hår: 

– Solveig har et fantastisk hår med en fin grå farge med spill i. Det eneste minuset er at det blir litt matt. Så det trenger bare en grundig glansbehandling, ikke farge eller striper. 

Og så trenger Solveigs hår et løft i form av en klipp. Jeg vil gjerne gi henne en lang pasje som er litt asymmetrisk. Det vil ramme inn ansiktet hennes på en pen måte. 

Hårgrensen sitter ganske langt ned i pannen. Derfor klipper jeg håret kortere ved tinningen for å åpne opp og ikke gjøre frisyren for tung.

pleie grått hår
© Foto: Morten Andersen, Maria Rothmar / Hår: Liva Pedersen / Makeup: Mette Bundgaard

Dette bør Solveig gjøre hos frisøren fremover: 

– Det Solveigs hår trenger mest fremover, er glans og næring. Hos frisøren kan hun få begge deler, som i en glansbehandling og en hårkur. Og så bør hun få klippet tuppene hver tredje til sjette måned. Det vil bevare frisyren og sikre at tuppene alltid ser pene og sunne ut.

pleie grått hår
© Foto: Morten Andersen, Maria Rothmar / Hår: Liva Pedersen / Makeup: Mette Bundgaard

Og hjemme: 

– Solveig bør holde håret fuktet og pleiet. Hennes naturlige krøller trenger næring for å holde seg pene og sunne. Så hun bør kure, kure, kure! Gjerne en gang i uken. En kremaktig kur har en tyngre fedme og er derfor bedre egnet til krøllete hår enn for eksempel en hårolje. Og så bør Solveig bruke en sølvsjampo for å fremheve det grå, avslutter Liva.

Les også: Farge-reglene for hår over 40

pleie grått hår

ETTER: Solveigs lange, uregjerlige hår har fått en glansboost og en stilig pasjeklipp. Vedlikeholdet er minimalt fremover. 

© Foto: Morten Andersen, Maria Rothmar / Hår: Liva Pedersen / Makeup: Mette Bundgaard

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...