kvinner med briller
© Getty Images

8 frisyrer som passer perfekt til deg som bruker briller

Er det en utfordring å finne en frisyre som kler deg og din ansiktsform, når du bruker briller? Vi har samlet åtte kjente som kan inspirere.

27. januar 2019 av Anne-Mette Søndergaard

Vi vil våge å påstå at alle kan gå med briller, uansett hvilken ansiktsform de har. Det handler om å finne noen briller og en frisyre som passer perfekt til deg. Her kan du se hvordan utvalgte kjendiser får ulike typer frisyrer å fungere med forskjellige brilletyper.

Galleriet er til inspirasjon. Det er absolutt ikke for å si at man ikke kan ha pannelugg dersom en har rundt ansiktsform eller store briller - absolutt ikke! Det er for å gi deg tips til å utvikle din egen personlige stil. Prøv deg fram til en look du syntes passer til deg. 

Hjerteformet ansikt – Løs knute i nakken

Dersom du har langt hår er denne frisyren flott og praktisk, både til arbeid og fest. Den gir en smart sekretær-look, og det er brillene med på å forsterke. Den vil gi deg en aura av profesjonalitet, samtidig som du vil virke imøtekommende. Etter litt øvelse kan du helt sikkert lage denne frisyren på under 5 minutter om morgenen. 

Langt ansikt – Half updo/ Halvt oppe halvt nede

Meryl Streep gikk for denne frisyren sammen med briller på den røde løperen, og det som er godt nok for Meryl er godt nok til oss. På samme måte som den løse knuten i nakken, er også denne frisyren utrolig praktisk og kler de fleste. Lengden på håret behøver ikke nødvendigvis å være så lang. Så lenge den øverste delen kan settes opp med enten et hårstrikk, spenner eller en klemme kan du teste den ut. 

Firkantet ansikt – Lang bob

Om en lang bob er en enkel frisyre eller ei, kommer helt an på håret ditt. Uansett vil denne hårstilen skape en veldig moderne og tidløs look med briller. Du kan gå etter et mer androgynt uttrykk som Diane Keaton eller gå litt mer i den feminine retningen - med lang bob kan du gjøre begge deler! 

Ovalt ansikt – Hestehale

Hestehalen kan ligne på den løse knuten fra den første frisyren, men hestehalen tar ikke så lang tid å lage. Det er også en frisyre du kan lage om og om igjen, dersom den skulle løsnes i løpet av dagen. Den løse hestehalen gir deg et mer feminint uttrykk, ihvertfall dersom håret er langt nok til å legge over den ene skulderen som Anne Hathaways. 

Hjerteformet ansikt – Pannelugg

Hvis du har vurdert å få pannelugg kan det passe godt med briller! Det er en ungdommelig look, hvor det vil være mye fokus på øynene dine - og hvem vil ikke ha det? Så når du har funnet ut av hvilken type pannelugg som passer til din ansiktsform, er det bare å prøve denne looken!
Pass på at panneluggen ikke blir for tykk, da det godt kan tynge ansiktet ditt når du også går med briller. 

Firkantet ansikt – Lang pannelugg

Langt, glatt hår med semi-lang pannelugg vil ramme inn ansiktet på en fin og klassisk måte. Frisyren er perfekt til hverdagen, når det hele gjerne går litt raskt. Den kan også brukes til fest - en sikker vinner til enhver anledning. 

Diamantformet ansikt – Kort hår

Med kort hår og briller frykter du kanskje at du kommer til å se for maskulin ut. Men med noe tilbehør og litt fall i lokkene kan du fort bli midtpunktet på din arbeidsplass! På samme måte som den forrige frisyre kommer det et flott fokus på ditt ansikt.

Kilder: Femina.dk, Byrdie.co.uk

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...