© Unsplash

Vil du ha langt hår raskt? Med disse 4 enkle tipsene kan du hjelpe håret på vei

Drømmer du om lengre hår i en fei, kan du selv ta noen smarte grep for å fremskynde prosessen.

3. desember 2020 av Benjamin Creative for Redken

Når det gjelder hår, skjer ofte det at vi gjerne vil ha det vi ikke kan få. De med vakkert glatt hår drømmer ofte om flotte krøller, og det samme gjelder omvendt. Når vi har fått langt hår, kan vi ofte bli lei av det og klippe det kortere, men så snart det er gått litt tid, kan det hende vi savner de lange lokkene. Og hva gjør man da?

Det krever som regel litt tålmodighet hvis du vil ha langt hår. Heldigvis kan du selv fremskynde prosessen. I samarbeid med Redken gir vi her fire effektive råd til deg som ønsker lange, sunne lokker.

1. Bli klippet

Det kan virke ironisk, men du bør helt klart prioritere en klipp hvis du vil ha lengre hår. På den måten klipper du nemlig av skadede og ødelagte spisser, samtidig som du forebygger at håret deler seg.

Hvis du først får splittede spisser, kan de nemlig bevege seg lenger opp på hårstrået slik at håret deles seg i flere tynne deler. Dette øker risikoen for at håret brekker – og da er det altså vanskelig å få langt hår. Så sørg for å få regelmessige klipp hvis du vil ha lengre hår på kortere tid.

2. Unngå for mye varme

En av de helt store synderne hvis håret ikke vil vokse, er at det utsettes for altfor mye varme. Det gjelder både med rettetang, krølltang og føning. Helst bør du lufttørke håret og gi det en pause fra varmeredskaper hvis du i en periode prøver å gjøre alt for å få langt hår.

Tips! Hvis du likevel bruker varmeutstyr, er det viktig at du påfører varmebeskyttende produkter rett før. I tillegg bør du unngå å bruke varmluft når du føner håret, fordi det får hodebunnen til å produsere ekstra talg for å beskytte seg selv. Hold i stedet hårfønernes kaldluftknapp inne – det lønner seg.

3. Plei lokkene med gode produkter og protein

Det er viktig å bruke gode produkter hvis du vil ha lengre hår. Hvis du sliter med å få langt hår, skyldes det ofte at håret ditt brekker, og det kan derfor være lurt å lete etter kvalitetsprodukter med protein. Faktum er at håret er laget av protein, så for å gjenoppbygge en sterk struktur bør du gi håret massevis av akkurat det.

Hvis du er på utkikk etter produkter som bidrar til å gi lengre hår, har Redken utviklet hårpleieserien Extreme Length til skadet hår, som hjelper til å styrke hårfibrene fra rot til spiss. Det gjør håret sterkere og reduserer forekomsten av brukne hår.

Serien består av sjampo, balsam og leave-in-produkt, som etterlater håret med en sunn og glansfull følelse.

Hårpleieserien Extreme Length hjelper til med å oppnå din maksimale hårlengde og bidrar til at håret ser sunt og sterkt ut. Du kan nemlig oppnå opptil 81 % færre brukne hårstrå ved bruk av sjampo, balsam og leave-in-produkt sammenlignet med ikke-pleiende produkter.

© Redken

4. Invester i nytt putevar

Det høres kanskje merkelig ut, men du kan faktisk deg sove til lengre hår så lenge utstyret er i orden. Det er nemlig ikke bra for håret ditt hvis du sover på et putevar i bomull. Den ru overflaten kan skape friksjoner som får hårstråene til å brekke.

Hvis du virkelig vil ha lengre hår og være så god mot håret som mulig, bør du vurdere å skifte ut putevaret med ett i silke. Den glatte overflaten reduserer friksjonen mot håret slik at det ikke oppstår floker eller brukne hår, og det kan dessuten sikre at håret bevarer fuktigheten bedre.

Ledende hårpleie fra Redken

Redken er et profesjonelt hårpleie- og hårfargemerke som er spesialisert på banebrytende produkter som brukes av frisører verden over. De er blant annet til stede på Fashion Week i både New York, London, Milano og Paris. Redkens Extreme Length hårpleieserie er basert på deres bestselgerserie Redken Extreme, som du kanskje kjenner til.

Du kan kjøpe alle de tre produktene fra serien her.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...