© Getty Images

7 ting som tørker ut håret

Bærer håret ditt preg av tidens knivskarpe tann, solens stråler og en forkjærlighet for varmeverktøy?

3. juli 2021 av Maria Rothmar

Heng med her når vi går igjennom 7 ting som tørker ut håret ditt slik at du kan gjøre slutt på uvanene og si takk og farvel til skjørt, sprøtt og splittet hår.

1. Bleking

Synder nummer 1. Lysning av håret krever nemlig at hårstråets ytterste skjellag åpnes, slik at fargepigmentene inni kan trekkes ut. Derfor skades håret fra innerst til ytterst.

2. Farging

De fleste hårfarger legger seg utenpå hårstrået. Du sliter altså mest på hårets overflate og ikke så mye i dybden. 


3. For hyppig hårvask 

Det at du gnukker og gnir når du vasker håret, sliter på hårets overflate. Og akkurat som med vann i ansiktet, blir håret strippet for det naturlige fettet når det utsettes for vann. Vask håret maks to til tre ganger i uken. 

4. Oppsatt hår

Hårstrikker, hårnåler, spenner og hårklyper river i hårstråene og sliter på det ytterste skjellaget. Kanskje trenger du ikke å sette opp håret hver eneste dag? 

© Getty Images

5. Varmestyling

Føning, krølljern og glattejern får hårets indre næring til å fordampe, og svir samtidig det ytterste laget. Ikke bruk varmeverktøy for ofte, og alltid med et varmebeskyttende produkt som minimerer slitasjen.

6. Gnukking med håndklet

En klassiker. Prøv å klappe håret med håndkleet i stedet for å gnikke og gnu. Det blir faktisk like tørt, og mye mindre flokete.

7. Salt og klor

Både salt og kjemikaliene i klor er utrolig uttørkende. Derfor bør du alltid vaske håret rett etter at du har badet i sjøen eller i basseng, eller i det minste senere samme dag.

Les også: 6 hårtabber som gjør deg eldre

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...