Slik vasker du håret


© Getty Images

5 trinn til optimal hårvask

Raskt inn i dusjen, sjampo i håret, såpe på kroppen, skyll, tørk, ferdig. Minner dette om din daglige rutine?

7. september 2021 av Maria Rothmar

Ta deg tid til å stelle ordentlig med håret med ditt noen ganger. Her er 5 trinn til den optimale hårvasken

1. Helt vått

Håret ditt skal være gjennomvått før du vasker det. Skjuler det seg tørre lokker i manken når du har i sjampo, ender de med å bli fettete. 

2. La håret henge fritt

Unngå å vaske håret i en ball på toppen av hodet – da vil det floke seg. Jobb heller sjampoen inn i i fritthengende hår. 

3. Vask to ganger

Dette er spesielt viktig hvis du bruker ett eller flere stylingprodukter. Vask, skyll – og gjenta. 

4. Kur først

En hårkur virker nemlig i kjernen av håret, mens balsam lukker skjellaget og pleier hårets overflate. Klem håret med et håndkle først, slik at ikke overflødig vann tynner ut pleiestoffene. 

5. Avslutt med balsam

Avslutt med balsam i lengder og tupper. Ikke i hodebunnen. La virke i cirka 1 minutt, skyll. 

Dusjfakta

  • 8 minutter er det vi i gjennomsnitt bruker på en dusj, viser en amerikansk undersøkelse. Og det er bra, fordi det sunneste for huden er 5–10 minutter, ifølge den samme undersøkelsen. 
  • 43 grader er den optimale temperaturen på vannet når du dusjer. Denne temperaturen føles deilig lun på kroppen og ikke for varm. 
  • 200 liter vann – så mye skal til for å fylle opp badekaret. Til sammenligning bruker vi mellom 50 og 60 liter vann på en femminutters dusj. 
  • 3 ganger uken bør du dusje hvis du har tørr hud. Vann virker nemlig uttørkende. Problemfri hud tåler fint en daglig dusj. 
  • Cirka 6 øre er den gjennomsnittlige prisen for en liter varmt vann fra springen. En liter kaldt vann koster cirka 2 øre. Et spartetips kanskje?

Kilder: Healthline.com, Bolius.dk

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...