10 ting du må vite om flassing fra hodebunnen
© Instagram @jessicaalba og Fungoral

10 ting du må vite om flass

Flassing fra hodebunnen kan være både pinlig og irriterende. Her er løsningen på problemet!

8. juli 2016 av Kommersiell redaksjon

Et vanlig og irriterende hårproblem er flassing, noe hver femte nordmann sliter med. Det kan være flere årsaker til flass, som blant annet det nordiske klimaet med skiftende temperaturforandringer. Selv om det ikke er smittsomt eller farlig, kan det like fullt oppleves både flaut og plagsomt med hvite flak som drysser ned på skuldrene. Kjenner du deg igjen? Heldigvis finnes det en enkel løsning - og den finner du på apoteket! 

Her er 10 ting du må vite:

1. Flass er avflassing av døde hudceller fra hodebunnen, men det er ikke det samme som tørr hodebunn. Flass kommer av overproduksjon av soppen Malassezia, som alle har i hodebunnen. Dette krever en helt annen behandling enn tørr hodebunn. Det kan være vanskelig å skille mellom dem.

2. Overvekst av gjærsoppen Malassezia kan påvirkes av blant annet hormonelle forandringer, stress, nedsatt immunforsvar eller følsomhet for gjærsoppen.

3. Man kan ha fet hodebunn eller tørr hodebunn.

4. Fet hodebunn kan være et resultat av overproduksjon av talg (fettsyrer) i hodebunnen, noe som gir bedre vekstforhold for Malassezia. Hårpleieprodukter som hårspray, hårgelé, mousse og hårvoks kan gjøre håret ditt fetere og mer attraktivt for gjærsoppen.

5. Tørr hodebunn forårsakes av mangel på fuktighet. Det forverres ved tørr luft og temperaturforandringer (både vinter og sommer).

© Getty Images

6. Regelmessig hårvask er forebyggende for flass. Det reduserer fettstoffene i hodebunnen, og dermed næringsgrunnlaget for gjærsoppen.

7. Det er viktig at du er ekstra nøye med å skylle ut sjampoen godt når du dusjer, ettersom rester av hårprodukter også kan bidra til flass.

8. Du finner løsningen på flass i apotek. For å løse årsaken må du bruke en sopphemmende kur, som Fungoral. Denne kuren holder ikke bare problemet ‘i sjakk’ – men løser den faktiske årsaken. Fungoral hodebunnskur hemmer vekst av gjærsoppen Malassezia.

9. Dessverre har flass en tendens til å komme igjen, gjerne når luften blir tørrere igjen. Derfor bør du fortsette å bruke den sopphemmende kuren en gang i blant, også etter at du er kvitt problemet.

10. Frisk luft og et sunt kosthold har en gunstig påvirkning på flass, og helsen din generelt.

Fungoral Hodebunnskur inneholder Ketakonazol, som hemmer veksten av Malassezia og dermed løser selve årsaken til flass. Du finner kuren på apoteket!

_____________________________________________

FUNGORALⓇ sjampo (ketakonazol). Reseptfritt legemiddel mot flass og andre hudforandringer i hodebunnen. Unngå å få sjampoen i åpne sår eller i øynene. Kontakt lege dersom du ikke føler deg bedre etter 4 uker. Les pakningsvedlegget før bruk. McNeil Sweden AB. NO/FU/16-0855.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...