Ingredienser:
For 2 personer:
Gurkemeiepasta:
- 0.5 dl Gurkemeie, økologisk
- 1 Dæsj Svart pepper, malt
- 1.5 dl Vann
Gullmelk:
- 1 Dæsj Ingefær
- 0.5 ts. Honning, flytende
- 1 Dæsj Svart pepper, malt
- 1 Dæsj Pepper, cayenne, rød
- 0.5 ts. Vaniljepulver
- 0.5 ts. Kardemomme, malt
- 3 dl Mandelmelk
- 1 ts. Gurkemeie, økologisk
Slik lager du gullmelk:
1. Begynn med å lage gurkemeiepastaen. Bland ingrediensene i en kasserolle og kok opp under omrøring.
2. (Til gurkemeiepastaen skal det være 0,5 dl gurkemeie i pulverform. Av denne gurkemeiepastaen skal du så bruke 0,5 til 1 ts i gullmelken).
3. Slå ned varmen og rør om i noen minutter. Ha i mer vann hvis pastaen blir for tykk. Oppbevar gurkemeiepastaen i et glass med lokk i kjøleskapet, den holder i flere uker og er nok til mange porsjoner.
4. Gullmelk: Varm opp mandelmelk og gurkemeiepasta i en kasserolle og ha deretter i de andre ingrediensene. La alt bli varmt, og server i en kopp eller i et glass.