© Ulrika Pousette

Sunn gullmelk av gurkemeie

Dette helsebrygget med gurkemeie styrker immunforsvaret ditt, er godt for leddene og mot smerter i musklene.

10. mars 2019 av Ulrika Davidsson

Ingredienser:

For 2 personer: 


Gurkemeiepasta:

0.5 dl Gurkemeie, økologisk

1 æsj Svart pepper, malt

1.5 dl Vann


Gullmelk:

1 Dæsj Ingefær

0.5 ts. Honning, flytende

1 Dæsj Svart pepper, malt

1 Dæsj Pepper, cayenne, rød

0.5 ts. Vaniljepulver

0.5 ts. Kardemomme, malt

3 dl Mandelmelk

1 ts. Gurkemeie, økologisk


Slik lager du gullmelk:

1. Begynn med å lage gurkemeiepastaen. Bland ingrediensene i en kasserolle og kok opp under omrøring.

2. (Til gurkemeiepastaen skal det være 0,5 dl gurkemeie i pulverform. Av denne gurkemeiepastaen skal du så bruke 0,5 til 1 ts i gullmelken).

3. Slå ned varmen og rør om i noen minutter. Ha i mer vann hvis pastaen blir for tykk. Oppbevar gurkemeiepastaen i et glass med lokk i kjøleskapet, den holder i flere uker og er nok til mange porsjoner. 

4. Gullmelk: Varm opp mandelmelk og gurkemeiepasta i en kasserolle og ha deretter i de andre ingrediensene. La alt bli varmt, og server i en kopp eller i et glass.


Seneste

Kanskje er du også interessert i...