Tid: 20 min. + 8 timer kaldheving
+ 30 min. heving + 15 min. i ovn
Antall: 8
15 g fersk gjær
4 dl vann
1 ss honning
1 ts hel anis
1 ts fennikelfrø
2 ts salt
1 dl grovt rugmel
3 dl siktet rugmel
4 dl hvetemel
Slik gjør du:
1. På kvelden: Smuldre gjøren i en bakebolle og rør den ut i vannet. Tilsett resten av ingrediensene og rør det sammen til en løs deig. Dekk til med plastfolie og la deigen stå i kjøleskapet over natten, ca. 8 timer.
2. På morgenen: Sett ovnen på 250 °C og sett inn en langpanne nederst i ovnen.
3. Hell deigen forsiktig ut på melet benk og dra den ut til et rektangel. Skjær deigen i 8 like store biter med en deigskrape. Legg bitene på et stekebrett dekket med bakepapir. Dryss litt mel over og la dem heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 min.
4. Ha 1 dl vann i langpannen, dette skaper damp som gir rundstykkene en sprø skorpe. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 min. til kjernetemperaturen er 96 °C. La rundstykkene avkjøle på rist.
