Her får du grunnoppskriften på deilige, hjemmelagde rugrundstykker

Rør sammen deigen kvelden før og bak ut rundstykkene om morgenen. De blir ekstra smaksrike når de får heve lenge.

grove rundsykker
© Getty Images

Tid: 20 min. + 8 timer kaldheving + 30 min. heving + 15 min. i ovn
Antall: 8

15 g fersk gjær
4 dl vann
1 ss honning
1 ts hel anis
1 ts fennikelfrø
2 ts salt
1 dl grovt rugmel
3 dl siktet rugmel
4 dl hvetemel

Slik gjør du:

1. På kvelden: Smuldre gjøren i en bakebolle og rør den ut i vannet. Tilsett resten av ingrediensene og rør det sammen til en løs deig. Dekk til med plastfolie og la deigen stå i kjøleskapet over natten, ca. 8 timer.

2. På morgenen: Sett ovnen på 250 °C og sett inn en langpanne nederst i ovnen.

3. Hell deigen forsiktig ut på melet benk og dra den ut til et rektangel. Skjær deigen i 8 like store biter med en deigskrape. Legg bitene på et stekebrett dekket med bakepapir. Dryss litt mel over og la dem heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 min.

4. Ha 1 dl vann i langpannen, dette skaper damp som gir rundstykkene en sprø skorpe. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 min. til kjernetemperaturen er 96 °C. La rundstykkene avkjøle på rist.

Les også: Slik lager du eltefrie proteinrundstykker

hjemmelagde rundstykker
© Anna Kern