grove rundsykker
© Getty Images

Her får du grunnoppskriften på deilige, hjemmelagde rugrundstykker

Rør sammen deigen kvelden før og bak ut rundstykkene om morgenen. De blir ekstra smaksrike når de får heve lenge.

11. mai 2023 av Cecilia Hagerling Larsson

Tid: 20 min. + 8 timer kaldheving + 30 min. heving + 15 min. i ovn
Antall:

15 g fersk gjær
4 dl vann
1 ss honning
1 ts hel anis
1 ts fennikelfrø
2 ts salt
1 dl grovt rugmel
3 dl siktet rugmel
4 dl hvetemel 

Slik gjør du: 

1. På kvelden: Smuldre gjøren i en bakebolle og rør den ut i vannet. Tilsett resten av ingrediensene og rør det sammen til en løs deig. Dekk til med plastfolie og la deigen stå i kjøleskapet over natten, ca. 8 timer. 

2. På morgenen: Sett ovnen på 250 °C og sett inn en langpanne nederst i ovnen. 

3. Hell deigen forsiktig ut på melet benk og dra den ut til et rektangel. Skjær deigen i 8 like store biter med en deigskrape. Legg bitene på et stekebrett dekket med bakepapir. Dryss litt mel over og la dem heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 30 min. 

4. Ha 1 dl vann i langpannen, dette skaper damp som gir rundstykkene en sprø skorpe. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 min. til kjernetemperaturen er 96 °C. La rundstykkene avkjøle på rist. 

Les også: Slik lager du eltefrie proteinrundstykker

hjemmelagde rundstykker
© Anna Kern

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...