© Mia Skrataas

Sashimisalat: Oppskrift på en god og enkel salat

Sashimisalat er i utgangspunktet ingen norsk rett, men du kan fint lage en skikkelig god variant med mye du kan plukke rett fra hagen.

13. juli 2021 av Tone Solberg

KORTREIST VRI: Grønnkål er blant Mias favorittgrønnsaker, som hun dyrker i en plantekasse. I sashimisalaten bidrar den til norsk og kortreist vri på en japansk favoritt.

Porsjoner:

Tid:
20–30 minutter 

Vanskelighetsgrad:
lett

Sprøstekt grønnkål:
100 g grønnkål
2 ss rapsolje
saften av 0,25 lime
0,5 ts maldonsalt
0,25 ts pepper

Marinert laks:
1 cm frisk ingefær

1 fedd hvitløk
0,5 rød chili
saften av 0,5 lime
0,25 dl soyasaus
2 ts sesamolje
2 ss akasiehonning
200 g laks med sushikvalitet

Salat:
1 eple
 saften av 0,25 lime
50 g sukkererter
2 ss finhakket gressløk
60 g salatblader
2 ss sesamfrø

Slik gjør du:
1. Forvarm stekeovnen til 175 °C, varmluft.
2. Skyll grønnkålen godt, og fjern de grove delene av stilkene. Riv bladene i mindre biter.
3. Legg grønnkålen på et stekebrett, og vend inn oljen, limesaften, saltet og pepperen. Sørg for at grønnkålen blir liggende i ett lag på stekebrettet.
4. Stek grønnkålen midt i ovnen til den er sprø og fin, cirka 15 minutter. La den avkjøles.
5. Skrell ingefæren og hvitløken til marinaden, og finhakk dem sammen med chilien. Bland det hele med limesaften, soyasausen, sesamoljen og honningen i en bolle.
6. Skjær laksen i relativt tynne skiver, og legg dem i marinaden.
7. Lag salaten. Fjern kjernehuset fra eplet, skjær det i terninger og drypp over limesaften. Skjær sukkerertene i mindre biter.
8. Skyll salatbladene og fordel dem, eplebitene, sukkerertene, gressløken og grønnkålen i boller. Legg den marinerte laksen på toppen, og dryss over sesamfrøene. 9. Server sashimisalaten med resten av marinaden som tilbehør.

Les også: Kan du egentlig sushi-språket? 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...