
KORTREIST VRI: Grønnkål er blant Mias favorittgrønnsaker, som hun dyrker i en plantekasse. I sashimisalaten bidrar den til norsk og kortreist vri på en japansk favoritt.
Porsjoner:
2
Tid:
20–30 minutter
Vanskelighetsgrad:
lett
Sprøstekt grønnkål:
100 g grønnkål
2 ss rapsolje
saften av 0,25 lime
0,5 ts maldonsalt
0,25 ts pepper
Marinert laks:
1 cm frisk ingefær
1 fedd hvitløk
0,5 rød chili
saften av 0,5 lime
0,25 dl soyasaus
2 ts sesamolje
2 ss akasiehonning
200 g laks med sushikvalitet
Salat:
1 eple
saften av 0,25 lime
50 g sukkererter
2 ss finhakket gressløk
60 g salatblader
2 ss sesamfrø
Slik gjør du:
1. Forvarm stekeovnen til 175 °C, varmluft.
2. Skyll grønnkålen godt, og fjern de grove
delene av stilkene. Riv bladene i mindre biter.
3. Legg grønnkålen på et stekebrett, og vend inn
oljen, limesaften, saltet og pepperen. Sørg for
at grønnkålen blir liggende i ett lag på stekebrettet.
4. Stek grønnkålen midt i ovnen til den er sprø
og fin, cirka 15 minutter. La den avkjøles.
5. Skrell ingefæren og hvitløken til marinaden,
og finhakk dem sammen med chilien. Bland det
hele med limesaften, soyasausen, sesamoljen
og honningen i en bolle.
6. Skjær laksen i relativt tynne skiver, og legg
dem i marinaden.
7. Lag salaten. Fjern kjernehuset fra eplet, skjær
det i terninger og drypp over limesaften. Skjær
sukkerertene i mindre biter.
8. Skyll salatbladene og fordel dem, eplebitene,
sukkerertene, gressløken og grønnkålen i boller.
Legg den marinerte laksen på toppen, og dryss
over sesamfrøene.
9. Server sashimisalaten med resten av marinaden som tilbehør.
Les også: Kan du egentlig sushi-språket?