Rekesalat med melon, feta og tahindressing

En deilig og smakfull salat som krever lite å lage.

rekesalat
© Anna Kern

Tid: 30 min. + koking av ris + 10 min. i ovn
Antall personer: 4

2 ½ dl svart ris
500 g vannmelon
300 g reker i lake
150 g fetaost
2 polkabeter eller rødbeter
80 g blandet salat
40 g spirer

Tahinidressing: 60 g tahini
½ dl olivenolje
1 ss presset sitronsaft
3 ss vann
1 ss japansk soyasaus
1 ts honning

Soyaristede valnøtter:
100 g valnøttkjerner
1 ss japansk soyasaus

Slik gjør du:

1. Kok risen etter anvisningen på emballasjen. La den avkjøles.

2. Skjær bort skallet og fjern eventuelle kjerner i vannmelonen. Skjær fruktkjøttet i biter. La rekene renne av. Skjær fetaosten i biter. Skrell og høvle polkabetene tynt, gjerne på et mandolinjern.

3. Tahinidressing: Rør sammen ingrediensene i en skål til en glatt dressing. Spe eventuelt med mer vann hvis den er for tykk.

4. Soyaristede valnøtter: Sett ovnen på 175 °C. Bland valnøtter og soyasaus og fordel på et stekebrett dekket med bakepapir. Bak midt i ovnen i 10–15 min. Rør om en gang underveis.

5. Legg melonen nederst i en boks med lokk. Fyll på med reker, ris, salat, fetaost, polkabete og spirer. Ta med dressingen og nøttene i separate bokser og server til salaten.

Les også: Oppskrift på 12 fristende salater

rekesalat oppskrift
© Anna Kern