Pizza med kantarell
Få ting smaker så godt som hjemmelaget pizza – og toppet med kantarell har du en sikker vinner! Denne pizzaen med sopp lager du raskt og enkelt med frossen butterdeig.
Kantarellpizza med smaksrik ost og dillblomster
Antall porsjoner: 4–6
3 plater frossen butterdeig (ca. 250 g), tint
1 liter kantarell
1 løk
1 ss smør
1 ts tørket timian
salt og kvernet svart pepper
1 dl lett crème fraîche
1 1/2 dl revet smaksrik ost, f.eks. fersk parmesan, vellagret Jarlsberg eller svensk Västerbottenost
Pynt:
1–2 dillblomster eller frisk dill
Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader. Rens og skjær soppen i mindre biter. Skrell og finhakk løken.
Stek soppen i tørr stekepanne til all væske har kokt inn. Ha i løk og smør og stek videre på middels varme under omrøring i ca. 10 min. Smak til med timian, salt og pepper.
Legg 3 tinte butterdeigplater inntil og litt over hverandre og kjevle dem ut til de har en størrelse som passer på stekebrettet. Dekk brettet med bakepapir og legg over deigen. Smør crème fraîche utover paibunnen og strø over revet ost. Fordel den stekte soppen over osten og stek pizzaen midt i ovnen i ca. 25 min.
Pynt med små dillblomster eller dryss over litt hakket frisk dill, og server.