Macadamia nøtte-konfekt
Såre enkelt og så godt! Denne klarer alle å lage.
Vanskelighetsgrad: 1
Tid: 10 min + koketid
Mengde: 25 stk.
70 g saltede macadamianøtter, finhakket
175 g glukosesirup
125 g smør, i terninger
220 g sukker
Slik gjør du:
1. Legg bakepapir i bunnen av en langpanne eller ildfast form. Legg 25 små kakeformer utover bunnen. Fordel de hakkede macadamianøttene i formene.
2. Ha sirup, sukker og smør i en middels stor kasserolle, og varm opp mens du rører. Det skal ikke koke, men sukkeret må bli helt oppløst. Kok opp og la det småkoke uten lokk uten at du rører i ca. 5 min eller til sukkerblandingen blir gyllenbrun. Ta vekk fra varmen.
3. Fordel den varme karamellblandingen i kakeformene og la det kjølne.
4. Press nøttekonfekten ut av formene.
TIPS!
Du kan også strø nøttene utover bunnen av langpannen dekket med bakepapir, og helle sukkerblandingen over. Skjær opp i ruter før karamellene har stivnet helt.