Landbrød
© Charlige Drevstam

Landbrød i leirgryte

Vi gir deg oppskriften til deilig, nystekt landbrød!

8. mars 2019

Ingredienser:

Til 4 personer. 


4 dl Vann

25 g Gjær

1/2 dl Olivenolje, vanlig

2 ss. Olivenolje, vanlig 

9 dl Hvetemel

2 ts. Salt

1/2 dl Solsikke, frø


Slik lager du landbrød:

1. Varm opp vannet til det er fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren ned i en bakebolle og ha i litt av vannet. Rør til gjæren har løst seg opp.

2. Ha i resten av vannet, 1/2 dl olje og melet, spar litt til utbakingen. Arbeid deigen glatt i en kjøkkenmaskin, ca. 10 minutter. Ha i salt og solsikkefrø. Arbeid deigen sammen i ytterligere 2 minutter. La deigen heven under et kjøkkenhåndkle i ca. 1 time.

3. Legg leirgryten i kaldt vann i ca. 30 minutter. Sett den opp ned på et kjøkkenhåndkle slik at den kan renne godt av.

4. Ha deigen over på et melet bakebord og elt den sammen med resten av melet. Form deigen til et avlangt brød.

5. Smør gryten innvendig, både bunnen og lokket, med 2 ss olje. Legg deigen over i gryten og skjær ca. 5 cm dype snitt på skrå med en skarp kniv. Legg på lokket.

6. Sett gryten nederst i kald ovn og sett ovnen på 200 °C. Stek brødet i ca. 1 time. Ha brødet over på rist og la det kjølne under et kjøkkenhåndkle.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...