© Shutterstuck

Lag smakfull mat med dine venner

20. desember 2022 av Annonsør

Mange har det travelt i hverdagen og tar seg ikke alltid tid til å spise ordentlige måltider sammen med andre. Du står opp, smører noen skiver i en fei hvis du rekker, og så er det strake veien ut døra til skole eller jobb. På ettermiddagen er du sliten etter en lang dag, orker ikke egentlig å tenke på hva du skal lage til middag, så det blir fort bare noe som raskt skal inn i ovnen og er klart til å spises. Men vi skal jo alle spise mat, så hvorfor ikke spise sammen med dine venner litt oftere?

Ta vare på dine venner og helse

Det er mange fordeler ved å spise sammen. Det er hyggelig å ha selskap når du skal spise, og å arrangere eller delta på felles spising vil bidra til at vi blir mindre ensomme. Mange foretrekker også å lage mat sammen med andre fremfor å gjøre det alene. Matlagning er en hyggelig aktivitet hvor vi kan bli bedre kjent. Likevel kan det være at du prioriterer bort dette, fordi du tenker at du ikke har tid, men det trenger ikke kreve så mange tanker og energi om du planlegger godt.

Kanskje begynner du å legge litt mer innsats i måltidene dine når du lager mat sammen med andre, og begynner å spise sunnere og mer fornuftig. Om du er tom for ideer til middag, så har kanskje vennene dine noen spennende oppskrifter på lur. Matkasser er også en god ide for deg hvis du trenger litt inspirasjon til matlagingen, og ønsker å slippe travle butikkbesøk. Ukesmenyen hos HelloFresh er et godt alternativ som gjør det enklere enn noen gang å imponere vennene dine med deilige middager.

Et vellykket selskap

Å holde et vellykket middagsselskap trenger ikke være vanskelig. Hvis du er student, merker du nok at det også er penger å spare dersom du deler på maten som kjøpes inn. Det er viktig å lage mat som alle liker og kan spise, om det så handler om at det skal være laktosefritt eller halal. Om det er vanskelig, kan du lage retter der innholdet kan variere, som taco, lasagne eller pizza.

Det er mange måter felles spising kan foregå på. Av og til kan det være hyggelig å sammen finne ut hva dere skal lage, og det kan hjelpe å gå samlet på butikken. Andre ganger kanskje du har en rett du vil servere dine venner, og foretrekker selv å stå for matlagingen. Sørg for at dine gjester slapper godt av og kan underholde seg selv. Se til at alle har noe å drikke, sett på musikk og hold et øye med maten så den ikke brenner seg.

Ferske ingredienser

For å få mest mulig smak i maten, er et godt råd å velge ferske ingredienser. De økologiske produktene er kjent for å ha enda mer smak i seg. Krydre maten din for å fremheve de viktige smakene i retten. Ta i bruk ferske krydderurter- både smak og farge vil gjøre retten din mer livlig. Det er også flott å bruke som topping til sist.

Et vellykket middagsselskap trenger heller ikke å være fancy og dyrt. Det finnes mange enkle, gode retter en kan benytte seg av. Det kan også bli mer økonomisk å lage maten fra bunnen og ta i bruk ingredienser som du allerede har hjemme. Det kan være mye å spare ved å lage sin egen pizzadeig eller burgerbrød. Du kan ofte lage dette dagen før, og la det heve i kjøleskapet. Det er billig mat og dessuten virkelig godt.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...