Her er den perfekte menyen til Valentine's Day
I anledning valentinsdagen har vi laget en 3-retters meny i hjertets tegn. Med 3 hjerteformede retter er det lett å lokke gjesten til bords ... Skål – og hjertelig velkommen!
Pasjonsfruktdrink
Passoã er en søt og fruktig likør med smak av pasjonsfrukt. Avkjøl alle drinker i god tid.
Tid: 5 min.
Mengde: 4 drinker
Dette trenger du
- 2 pasjonsfrukter
- 16 cl passoã
- 8 cl gin
- 1 liten flaske musserende vin (37,5 cl)
Tilbehør:hjerteformede snacks
Slik gjør du
- Pass på at alle drikkevarer er kalde. Del pasjonsfruktene i to og og grav ut kjernene.
- Fordel pasjonsfruktkjernene i glassene og hell over passoã og gin. Topp med musserende vin og server med hjerteformede snacks.

Helstekt kylling med hjertepommes frites og paprikabearnes
Om du skreller potetene kan du ta vare på skrellet sammen med potetrestene etter uttrykkingen av hjertene og bruke dette i en suppe eller i en potetmos. I bearnéssausen er halvparten av smøret erstattet med grillet paprika. Dette gir den en fin rødfarge og en god paprikasmak som passer til det milde kyllingkjøttet.
Tid: 30 min. + tid i ovnen
Antall porsjoner: 4
Dette trenger du
- 1 utbenet kylling, ca. 1 kilo
- 1 ts rosépepper
- 1 ts salt
- ½ ts sukker
- 1 krm kvernet svart pepper
Pommes frites: - 3 bakepoteter
- 1 liter rapsolje
- 1 ts flaksalt
Saus: - 1 glass grillet paprika (200 g)
- 75 g smør
- 3 eggeplommer
- 1 ss tørr hvitvin
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ss vann
- 1 ss estragon
- 1 ss hakket kjørvel
- ½ ts salt
- ½ krm kajennepepper
Tilbehør:blandet salat
Garnering:kjørvel
Slik gjør du
- Sett ovnen på 225° C. Knus rosépepper lett og bland med salt, sukker og pepper. Gni kyllingen inn med blandingen. Legg den med skinnsiden ned i en ildfast form.
- Stek kyllingen midt i ovnen i ca. 15 min. Snu og stek i ytterligere 15 min. Hev temperaturen til 250 °C og stek i 5–10 min. til den har fin farge. Ta den ut og la den hvile i ca. 5 min. før du skjærer den i skiver. Kyllingen skal være gjennomstekt.
- Pommes frites: Skjær potetene i ca. ½ cm tykke skiver. Trykk ut hjerter og legg dem i kaldt vann. Varm opp oljen til 160 °C. Tørk hjertene med kjøkkenpapir og førfriter dem i porsjoner i ca. 5 min. Ta opp med en hullsleiv og la renne av.
- Saus: Mos paprikaen med oljen den ligger i med en stavmikser. Smelt smøret. Bland eggeplommer, vin, eddik, vann og estragon i en kasserolle. Varm opp blandingen under kraftig omrøring til den tykner. Dra kasserollen til side og visp inn smøret, litt av gangen. Rør inn paprikamiksen og kjørvel. Krydre med salt og kajennepepper.
- Varm opp frityroljen til 180 °C. Friter potethjerter i porsjoner til de har fin farge og er sprø. Krydre med flaksalt.
- Garner kyllingen med kjørvel og server den med hjerte-pommes frites, saus og salat.

Hjertebakst med is og rosa sjokolade
Rosa sjokolade er laget av rosa kakaobønner, så den er helt naturlig i fargen. Frys ned restene etter kakebunnene for bruk til en annen anledning.
Tid: 10 min.
Antall porsjoner: 4
Dette trenger du
- 1 sjokoladekakebunn
- ¼ liter hvit sjokoladeis
- 50 g rosa sjokolade
- 100 g bringebær
Slik gjør du
- Trykk ut 8 små hjerter av kakebunnen. Lag små kuler av isen. Finriv sjokoladen.
- Legg hjertene på et fat eller en skål og legg på iskulene. Strø over sjokoladen og pynt med bringebær. Server med en gang.
