Krumkaker med noe ekstra

Det er ikke bare muffins som kan pyntes! Britt Helen steker krumkaker med tørkede blomster i jernet.

7. januar 2014

I disse "muffinstider" må vi ikke glemme at vi har tradisjonsrike kaker som vi også kan være kreative med, og de kan pyntes og dolles opp de og.
Her har jeg tilsatt tørkede blomster, i dette tilfellet lavendel og roser, når jeg stekte krumkakene.

Jeg har brukt en superlett oppskrift som bare skal røres raskt sammen for hånd. Det er mange forskjellige oppskrifter på krumkaker. Dette er kansje en hverdagsversjon, siden den er billig med bare 1 egg, og vann, og er veldig rask å lage.


Røren:

1 kopp hvetemel
1 kopp potetmel
1 kopp sukker

1. Bland det tørre

1 kopp smeltet smør
1 kopp vann
1 egg

2. Ha i det våte, og bland godt - evt. på laveste hastighet på mikseren. Røren skal ikke piskes.

3. Strø litt av de ønskede tørkede blomster rett på  krumkakejernet og hell røre over. Stek på vanlig måte. Blomster med litt farge vises best. Fioler og ringblomster kan og brukes. Bruk fantasien!

Det lukter så deilig når man steker disse, og kakene får en nydelig aroma når man spiser dem.

Seneste

Kanskje er du også interessert i...