Denne engelske favoritten er en mektig kake, full av tørket frukt og mildt krydret med fersk ingefær, limeskall og kanel. Den holder seg god og saftig i flere uker i kjøleskapet. Her bruker vi sukkerpasta til dekor, den fås kjøpt i butikk og på nett.
Vanskelighetsgrad★ ★ ★ ★
Tid: 20 min. + 12 timer til å trekke + 1 time og 15 min. steketid
Antall biter: 15
Ingredienser:
400 g tørkede aprikoser, fikener og gule rosiner
1 lime, revet skall
1 ss finrevet ingefær
½ dl mørk rom
200 g smør
2 dl sukker
3 egg
1 ts malt kanel
3 ½ dl hvetemel (210 g)
1 ts bakepulver
100 g pekannøtter
Garnering: 250 g sukkerpasta eller marsipan rød og grønn konditorfarge
Slik gjør du:
1. Skjær den tørkede frukten i biter. Bland med limeskall, ingefær og rom. La det stå og trekke i 12 timer.
2. Sett ovnen på 150 0C. Rør smør og sukker luftig. Rør inn eggene, et om gangen. Bland i mel, kanel og bakepulver.
3. Vend frukten i kakeblandingen. Ha røren over i en brødform som er kledd med bakepapir, ca. 1 ½ liter.
4. Stek kaken nederst i ovnen i ca. 1 time og 15 min. Sjekk med en stekenål at kaken er gjennomstekt. La den avkjøle i formen.
5. Farg ca. 50 g av sukkerpastaen med rød konditorfarge til kuler og grønn farge til blader og form pastaen. Kjevle resten av sukkerpastaen ut til et lokk og dekk kaken med den. La kantene være litt ujevne slik at det ser ut som et snølag. Pynt med blader og kuler. Oppbevar kaken i romtemperatur, den er holdbar i ca. 2 uker.
