© Ulrika Pousette/Allt om Mat

Svinefilet i kremete senneps- og purresaus

Svinefilet og kjøttbuljong kan erstattes med quornfilet og grønnsaksbuljong hvis du vil lage en vegetarisk variant av retten.

7. oktober 2015 av Theresa Larsson og Petra Pettersson

Vanskelighetsgrad: 2

Tid: 25 min.

Antall porsjoner: 4

 

Ingredienser:

600 svinefilet

2 hvitløksfedd

1 ss + 1 ss smør

1 ts + ½ ts + 1 krm salt

2 krm + 2 krm kvernet svart pepper

1 purre

4 dl lett crème fraîche

½ dl vann

1 ss dijonsennep

1 kjøttbuljongterning

150 g sukkererter

80 g frisk spinat

 

Tilbehør:

3 dl nykokt jasminris

 

Slik gjør du:

1. Skrell og finhakk hvitløken. Rens svinefileten for hinner og sener og skjær den i 2 cm tykke skiver. Brun kjøttet på høy varme på begge sider i 1 ss smør i en stekepanne. Tilsett hvitløk og la den steke med i ca. 1 min. Krydre med 1 ts salt og 2 krm pepper. Legg kjøttet over på et fat.

2. Rens, skyll og skjær purren i ca. 2 cm tykke skiver. Stek dem myke i den samme stekepannen. Rør inn crème fraîche, vann, sennep, smuldret buljongterning, ½ ts salt og 2 krm pepper. Kok opp og la det putre i 1 min.

3. Ha kjøttet i pannen og la det putre til kjøttet er gjennomkokt, ca. 5 min.

4. Stek sukkerertene i 1 ss smør i ca. 1 min. i en stekepanne. Vend i spinaten. Krydre med 1 krm salt.

5. Server svinefileten med sukkerertsalat og nykokt ris.

 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...