Vanskelighetsgrad: 2
Tid: 25 min.
Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
600 svinefilet
2 hvitløksfedd
1 ss + 1 ss smør
1 ts + ½ ts + 1 krm salt
2 krm + 2 krm kvernet svart pepper
1 purre
4 dl lett crème fraîche
½ dl vann
1 ss dijonsennep
1 kjøttbuljongterning
150 g sukkererter
80 g frisk spinat
Tilbehør:
3 dl nykokt jasminris
Slik gjør du:
1. Skrell og finhakk hvitløken. Rens svinefileten for hinner og sener og skjær den i 2 cm tykke skiver. Brun kjøttet på høy varme på begge sider i 1 ss smør i en stekepanne. Tilsett hvitløk og la den steke med i ca. 1 min. Krydre med 1 ts salt og 2 krm pepper. Legg kjøttet over på et fat.
2. Rens, skyll og skjær purren i ca. 2 cm tykke skiver. Stek dem myke i den samme stekepannen. Rør inn crème fraîche, vann, sennep, smuldret buljongterning, ½ ts salt og 2 krm pepper. Kok opp og la det putre i 1 min.
3. Ha kjøttet i pannen og la det putre til kjøttet er gjennomkokt, ca. 5 min.
4. Stek sukkerertene i 1 ss smør i ca. 1 min. i en stekepanne. Vend i spinaten. Krydre med 1 krm salt.
5. Server svinefileten med sukkerertsalat og nykokt ris.