Smuldrepai med eple og havre

Bak en fruktpai uten raffinert sukker, med et sunt smuldrelokk av havremel og solsikkefrø.

Pai med eple og havre
© Ulrika Davidsson

Ingredienser:

For 6 personer

5 stk. Eple

1 ss. Kanel

1 dl Kokossukker

100g Smør, usaltet

1 dl Solsikke, frø

2 dl Havremel

Slik lager du smuldrepai med eple:

  1. Sett ovnen på 200 °C.

  2. Smør en rund kakeform eller ildfast form godt med smør. Fjern kjernehusene, og skjær eplene i skiver. Legg dem pent i bunnen av kakeformen.

  3. Strø over kanel og kokossukker.

  4. Bland sammen smør, solsikkefrø og havremel i en bolle, og fordel smulene over eplene.

  5. Sett paien i ovnen, og stek i ca. 20 min.

  6. Server lunken med kald lettvispet krem eller vaniljesaus.

Til servering:

  1. Lettvispet fløte eller vaniljesaus