Pai med eple og havre
© Ulrika Davidsson

Smuldrepai med eple og havre

Bak en fruktpai uten raffinert sukker, med et sunt smuldrelokk av havremel og solsikkefrø.

8. mars 2019 av Ulrika Davidsson

Ingredienser: 

For 6 personer


5 stk. Eple

1 ss. Kanel

1 dl Kokossukker

100g Smør, usaltet

1 dl Solsikke, frø

2 dl Havremel


Slik lager du smuldrepai med eple:

1. Sett ovnen på 200 °C.

2. Smør en rund kakeform eller ildfast form godt med smør. Fjern kjernehusene, og skjær eplene i skiver. Legg dem pent i bunnen av kakeformen.

3. Strø over kanel og kokossukker.

4. Bland sammen smør, solsikkefrø og havremel i en bolle, og fordel smulene over eplene.

5. Sett paien i ovnen, og stek i ca. 20 min.

6. Server lunken med kald lettvispet krem eller vaniljesaus.

Til servering:

1. Lettvispet fløte eller vaniljesaus




Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...