© Ulrika Pousette/Allt om Mat

Fikenglaserte spareribs

Søtt, salt og litt fett – nam!

30. oktober 2015 av Carina Wall

Vanskelighetsgrad: 2

Tid: 15 min. + 30 min. koketid + 15 min. i ovnen

Antall porsjoner: 8-10

 

Ingredienser:

1 kilo rå spareribs

1 gulrot

1 løk

3 liter vann

3 ss konsentrert kalvefond

1 ss salt

3 laurbærblader

5 allehånde-korn

1 ts flaksalt

 

Fikenglace:

1/2 løk

1 ss rapsolje

3-4 nellikspiker

3-4 allehånde-korn

1/2 dl fikenmarmelade

3 ss balsamicoeddik

3 ss sukker

1 ss konsentrert kalvefond

 

Garnering:

3 ferske fiken

 

Slik gjør du:

1. Del spareribsene mellom bena. Skrell og skjær gulrot og løk i mindre biter.

2. Kok opp vannet med gulrot- og løkbiter, fond, salt, laurbærblader og allehånde-korn. Tilsett spareribs, og kok under lokk i 30-40 min. Skum av underveis. Hell av buljongen, og legg spareribsene i en ildfast form. Sett ovnen på 225 0C.

3. Fikenglace: Skrell og finhakk løken. Stek den myk og blank i olje i en kasserolle. Tilsett nellikspiker og allehånde-korn og la det steke med i 1 min. Tilsett fikenmarmelade, balsamicoeddik, sukker og fond. La det putre i 10-15 min. til glacen har sirupskonsistens.

4. Pensle spareribsen med fikenglace og bak dem midt i ovnen i 10-15 min. Strø flaksalt over. Del fiken i to og legg den rundt spareribsene. Server umiddelbart.

 

TIPS!

Ikke kast kokebuljongen – den kan brukes som base til f.eks. en god kjøttsuppe med rotfrukter.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...