Vanskelighetsgrad: 2
Tid: 15 min. + 30 min. koketid + 15 min. i ovnen
Antall porsjoner: 8-10
Ingredienser:
1 kilo rå spareribs
1 gulrot
1 løk
3 liter vann
3 ss konsentrert kalvefond
1 ss salt
3 laurbærblader
5 allehånde-korn
1 ts flaksalt
Fikenglace:
1/2 løk
1 ss rapsolje
3-4 nellikspiker
3-4 allehånde-korn
1/2 dl fikenmarmelade
3 ss balsamicoeddik
3 ss sukker
1 ss konsentrert kalvefond
Garnering:
3 ferske fiken
Slik gjør du:
1. Del spareribsene mellom bena. Skrell og skjær gulrot og løk i mindre biter.
2. Kok opp vannet med gulrot- og løkbiter, fond, salt, laurbærblader og allehånde-korn. Tilsett spareribs, og kok under lokk i 30-40 min. Skum av underveis. Hell av buljongen, og legg spareribsene i en ildfast form. Sett ovnen på 225 0C.
3. Fikenglace: Skrell og finhakk løken. Stek den myk og blank i olje i en kasserolle. Tilsett nellikspiker og allehånde-korn og la det steke med i 1 min. Tilsett fikenmarmelade, balsamicoeddik, sukker og fond. La det putre i 10-15 min. til glacen har sirupskonsistens.
4. Pensle spareribsen med fikenglace og bak dem midt i ovnen i 10-15 min. Strø flaksalt over. Del fiken i to og legg den rundt spareribsene. Server umiddelbart.
TIPS!
Ikke kast kokebuljongen – den kan brukes som base til f.eks. en god kjøttsuppe med rotfrukter.