Slik lager du en boblende jordbærpunsj

Denne leskende sommerdrinken kan fint lages ferdig noen timer før servering. Miks alt utenom den musserende vinen og sett punsjen i kjøleskapet. Tilsett musserende vin rett rett før gjestene kommer.

2. juli 2021 av Gunnhild Bjørnsti

Tid: 15 min. + 30 min. for tining av jordbærene
Antall drinker: 8–10

500 g frosne jordbær
4 ss sukkerlake, se oppskrift under
2 dl tranebærjuice
2 ss ferskpresset limesaft
2 flasker (à 75 cl) musserende vin

Sukkerlake:
1 dl sukker
1 dl vann

Tilbehør:
friske bær, f.eks. jordbær, bringebær, bjørnebær, blåbær
frisk mynte
isbiter

Slik gjør du:

1. Sukkerlake: Kok opp sukker og vann i en kjele til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl.

2. La de frosne jordbærene tine i ca. 30 min. Ha jordbærene i en bolle og blend dem sammen med sukkerlake, tranebærjuice og limesaft. Hell blandingen over på en serveringskanne eller -bolle. Tilsett musserende vin og rør om forsiktig. Topp med friske bær, mynte og isbiter.

TIPS

Punsjen kan fint lages kjøre-og barnevennlig ved å blande jordbærmiksen med alkoholfri musserende vin eller kullsyreholdig vann.

Les også: Dette bør du vite om musserende vin

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...