Tid: 15 min. + 30 min. for tining av
jordbærene
Antall drinker: 8–10
500 g frosne jordbær
4 ss sukkerlake, se oppskrift under
2 dl tranebærjuice
2 ss ferskpresset limesaft
2 flasker (à 75 cl) musserende vin
Sukkerlake:
1 dl sukker
1 dl vann
Tilbehør:
friske bær, f.eks. jordbær, bringebær,
bjørnebær, blåbær
frisk mynte
isbiter
Slik gjør du:
1. Sukkerlake: Kok opp sukker og vann i en kjele til sukkeret har løst seg opp. Avkjøl.2. La de frosne jordbærene tine i ca. 30 min. Ha jordbærene i en bolle og blend dem sammen med sukkerlake, tranebærjuice og limesaft. Hell blandingen over på en serveringskanne eller -bolle. Tilsett musserende vin og rør om forsiktig. Topp med friske bær, mynte og isbiter.

TIPS
Punsjen kan fint lages kjøre-og barnevennlig ved å blande jordbærmiksen med alkoholfri musserende vin eller kullsyreholdig vann.
Les også: Dette bør du vite om musserende vin