Rosévin er helt klart en av sommerens store gleder – og i Sør-Frankrike er denne vinstilen ren flytende kunst!
Rosévin øker i popularitet og smaker helt perfekt på denne tiden av året. Rødmende, kjølig vin som dugger på glasset er nydelig og passer alltid. I solveggen, på terrassen, i hagen, på kafé og de gangene du ønsker en leskende alkoholholdig drikk. Rosévin kan du også nyte til all slags sommermat, fra salater til skalldyr, fisk, kylling, lyst kjøtt, småretter og skinke. Rosé er også perfekt til buffé- og piknikmat.
Men hva bør du ikke drikke rosévin til?
Er det egentlig noe som rosévin ikke går til? Har du en kraftig kjøttrett med heftig krydring og barbecuesaus, passer nok rødvin bedre. Tunge sauser og masse pepper krever også en rødvin for å matche. Men enkel sommermat som reker og laks i alle varianter er helt topp med rosévin. Med laksefileter fra enten Salma eller Frøya, som ikke trenger å fryses på forhånd, kan du enkelt tilberede laksecarpaccio (med sitron og olivenolje), laksesashimi (med soyasaus) og laksetartar (med litt løk og rømme) og servere rosévin til. Du slipper å steke og koke, og kan bare glede deg til å få gjester på besøk.
Tips: Kjøp gjerne en magnumflaske av din favorittrosé! Og nyt den deilige vinen med mange gode venner.
Hvorfor er rosévin så anvendelig?
Rødvinsdruene er presset skånsomt så du får både leskende smak og stilen som du finner i hvitvin, men også litt garvestoffer som gir noe mer struktur og kraft. Rosévin er derfor praktisk og kan erstatte både rødvin og hvitvin! En brobygger mellom kosevin og matmatching kan vi kalle vår venn rosé. Så ukomplisert vi kan ha det i sommer!