Oppskrift på forfriskende eplesaft med vaniljesmak

Velger du å bruke epler med rødt skall, får du rosa eplesaft.

Oppskrift på eplesaft
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe

Forfriskende eplesaft med vaniljesmak

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 liter

  • 2 kg epler, gjerne med rødt skall
  • 1 dl presset sitron
  • 1 vaniljestang
  • 6 dl sukker
  • 2 l vann

Slik gjør du:

  1. Kjern ut og skjær eplene i grove biter.
  1. Kjør eplene og sitronsaft til mos i en blender eller med stavmikser. Hell mosen i en stor bolle. Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Rør inn sukker, vaniljestang og vaniljefrø i eplepureen.
  1. Kok opp vannet og hell det over eplepureen. Rør om og la blandingen avkjøles. Dekk til med lokk og la stå i kjøleskapet i ca. 2 døgn.
  1. Sil saften gjennom en finmasket sil. Press ut det siste med en sleiv. Hell saften på flasker og lukk dem. Oppbevares i kjøleskapet.

PS! Når saften serveres, kan den fortynnes med like deler vann eller etter smak. Juicen holder seg i kjøleskapet i flere uker. Eplepureen som blir igjen, kan for eksempel brukes på frokostgrøten.

Oppskrift på eplesaft
© Styling: Petra Lindstrand / Foto: Helén Pe