Eplesaft med ingefær
Av denne smaksrike eplesaften kan du lage en leskende, alkoholfri mojito. Men den smaker også kjempegodt som den er!
Ingredienser:
For 6 personer.
1 1/2 kg Eple
1 1/2 l Vann
2 stk Likefrukter
5 dl Råsukker
1 ts Sitronsyre
Alkoholfri mojito:
1/2 Potte Mynte, frisk
20 Skive Limefrukter
1 l Isbiter
1 1/2 l Vann
Slik lager du eplesaft med ingefær:
Skyll eplene godt og skjær dem i store biter. Ha dem over i en stor kasserolle.
Tilsett vann, limesaft og ingefær.
Kok opp og la småkoke uten lokk i ca. 30 min. ved middels varme.
Sil av saften gjennom et finmasket dørslag eller en saftsil.
Ha den avsilte saften i en ren kasserolle og kok opp sammen med sukkeret. Skum av. Rør nedi sitronsyren.
Hell saften over på varme, godt vaskede flasker og oppbevar i kjøleskapet.
Alkoholfri mojito: Knus mynte og limeskiver i glass og hell over eplesaft, is og vann. Rør godt om.