Eplesaft med ingefær

Av denne smaksrike eplesaften kan du lage en leskende, alkoholfri mojito. Men den smaker også kjempegodt som den er!

© Anna Skoog/allt om mat

Ingredienser:

For 6 personer.

1 1/2 kg Eple

1 1/2 l Vann

2 stk Likefrukter

5 dl Råsukker

1 ts Sitronsyre

Alkoholfri mojito:

1/2 Potte Mynte, frisk

20 Skive Limefrukter

1 l Isbiter

1 1/2 l Vann

Slik lager du eplesaft med ingefær:

  1. Skyll eplene godt og skjær dem i store biter. Ha dem over i en stor kasserolle.

  2. Tilsett vann, limesaft og ingefær.

  3. Kok opp og la småkoke uten lokk i ca. 30 min. ved middels varme.

  4. Sil av saften gjennom et finmasket dørslag eller en saftsil.

  5. Ha den avsilte saften i en ren kasserolle og kok opp sammen med sukkeret. Skum av. Rør nedi sitronsyren.

  6. Hell saften over på varme, godt vaskede flasker og oppbevar i kjøleskapet.

  7. Alkoholfri mojito: Knus mynte og limeskiver i glass og hell over eplesaft, is og vann. Rør godt om.