© Anna Skoog/allt om mat

Eplesaft med ingefær

Av denne smaksrike eplesaften kan du lage en leskende, alkoholfri mojito. Men den smaker også kjempegodt som den er!

10. mars 2019 av Petra Petersson

Ingredienser:

For 6 personer. 


1 1/2 kg Eple

1 1/2 l Vann

2 stk Likefrukter

5 dl Råsukker

1 ts Sitronsyre


Alkoholfri mojito:

1/2 Potte Mynte, frisk

20 Skive Limefrukter

1 l Isbiter

1 1/2 l Vann


Slik lager du eplesaft med ingefær:

1. Skyll eplene godt og skjær dem i store biter. Ha dem over i en stor kasserolle.

2. Tilsett vann, limesaft og ingefær.

3. Kok opp og la småkoke uten lokk i ca. 30 min. ved middels varme.

4. Sil av saften gjennom et finmasket dørslag eller en saftsil.

5. Ha den avsilte saften i en ren kasserolle og kok opp sammen med sukkeret. Skum av. Rør nedi sitronsyren.

6. Hell saften over på varme, godt vaskede flasker og oppbevar i kjøleskapet.

7. Alkoholfri mojito: Knus mynte og limeskiver i glass og hell over eplesaft, is og vann. Rør godt om.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...