Ingredienser:
For 6 personer.
1 1/2 kg Eple
1 1/2 l Vann
2 stk Likefrukter
5 dl Råsukker
1 ts Sitronsyre
Alkoholfri mojito:
1/2 Potte Mynte, frisk
20 Skive Limefrukter
1 l Isbiter
1 1/2 l Vann
Slik lager du eplesaft med ingefær:
1. Skyll eplene godt og skjær dem i store biter. Ha dem over i en stor kasserolle.
2. Tilsett vann, limesaft og ingefær.
3. Kok opp og la småkoke uten lokk i ca. 30 min. ved middels varme.
4. Sil av saften gjennom et finmasket dørslag eller en saftsil.
5. Ha den avsilte saften i en ren kasserolle og kok opp sammen med sukkeret. Skum av. Rør nedi sitronsyren.
6. Hell saften over på varme, godt vaskede flasker og oppbevar i kjøleskapet.
7. Alkoholfri mojito: Knus mynte og limeskiver i glass og hell over eplesaft, is og vann. Rør godt om.