Lyst på en drink, men kan klare deg fint ut alkoholen? Da er en trendy mocktail svaret. En mocktail smaker og ser ut som en cocktail, men lages uten alkohol! Her får du oppskriften på 3 rødmende mocktails med smak av granateple, grapefrukt og lime. Mmm.
Hibiscus Granateple Mocktail

Frøene i granateple har en fantastisk farge, og er også svært gode på smak. I en drink ser de ut som små rubiner som gir en helt spesiell og eksklusiv opplevelse.
Oppskrift av Kristin F. Jacobsen
Til 1 Hibiscus Granateple Mocktail trenger du:
1 dl granateplejuice
2 dl Schweppes Selection Tonic & Hibiscus
1 ss granateplekjerner
isbiter
frisk mynte
Slik gjør du:
1. Hell granateplejuice og granateplekjerner i et glass, tilsett isbiter og rør forsiktig.
2. Topp med Schweppes Selection Tonic & Hibiscus og pynt med et mynteblad.
Paloma rose

Rosa Kombucha fra Empress får du kjøpt i enkelte helsekostbutikker. Kombucha er en lett sprudlende, fermentert te som har blitt drukket i flere tusen år.
Til 1 Paloma Rose trenger du:
20 ml grapefruktsirup (se oppskrift under)
20 ml frisk grapefruktjuice
en dæsj Rose Kombucha
en klype salt
spiselige blomster til pynt
isbiter
Slik gjør du:
1. Fyll et drinkglass med isbiter.
2. Tilsett grapefruktjuice og -sirup. Topp med en dæsj Rose Kombucha.
3. Pynt med spiselige blomster og nyt.
Oppskrift på grapefruktsirup:
2 grapefrukt, zest og juice
250 ml vann
100 g sukker
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene i en kasserolle, kok opp og la det koke litt til sukkeret er oppløst.
2. Ta kasserollen av varmen og la sirupen få trekke i 1 time.
3. Sil sirupen og ha den på en lufttett beholder. Den holder seg i kjøleskapet i opptil 2 uker.
Hibiscus Lime Mocktail

Her tar tørket lime mocktailen til et nytt nivå.
Oppskrift av Kristin F. Jacobsen
Til 1 Hibiskus Lime Mocktail trenger du:
1 lime, saften av
2 dl Schweppes Selection Tonic & Hibiscus
1 skive tørket lime (se oppskrift under)
limezest
isbiter
Slik gjør du:
1. Hell limejuice over i et glass og hell over isbiter. Topp med Schweppes Selection Tonic & Hibiscus og riv over litt limeskall. Pynt med tørket limeskive.
Oppskrift på tørkede limeskiver
1. Sett ovnen på 50-60 grader.
2. Vask og tørk limen godt. Skjær limen i tynne skiver og legg skivene ut på bakepapir på et stekebrett.
3. Stek limeskivene midt i ovnen i 2 til 3 timer, avhengig av hvor tykke de er. La skivene lufttørke til de er sprø. Dette kan ta opptil 1 døgn.
Har du granskuddsirup? Prøv denne mocktalen!