Vanskelighetsgrad: 1
Tid: 15 minutter
Mengde: ca. 1 liter
4 store limefrukter
¾ liter vann
650 g sukker
2 ss Angostura bitter
Slik gjør du:
1. Skyll og skrell limene med en potetskreller.
2. Ha vann, sukker og limeskall i en middels stor kasserolle. Varm opp ved middels varme mens du rører til sukkeret har oppløst seg. Skrap sidene av kasserollen med en våt bakepensel for å få med alle sukkerkrystallene.
3. Kok opp og la det småkoke i 3 min. før du tar kasserollen vekk fra varmen. Rør nedi Angostura bitter i limesirupen. Hell varm saft i steriliserte flasker og sett straks på korken. Sett på etikk med navn på drikken og dato den er laget når den er avkjølt.
4. Ved servering heller du 1-2 ss av saften i glass med isbiter. Fyll opp med mineralvann eller sitronbrus, og pynt med limebåter og friske mynteblader. Oppbevar saften i kjøleskap.
