Limesaft med angostura bitter

Lag en god base for vinterens velkomsdrink. Et par spiseskjeer av denne saften, litt is og sodavann er alt som skal til.

26. november 2019


Vanskelighetsgrad: 1

Tid: 15 minutter

Mengde: ca. 1 liter

4 store limefrukter

¾ liter vann

650 g sukker

2 ss Angostura bitter

Slik gjør du:

1. Skyll og skrell limene med en potetskreller.

2. Ha vann, sukker og limeskall i en middels stor kasserolle. Varm opp ved middels varme mens du rører til sukkeret har oppløst seg. Skrap sidene av kasserollen med en våt bakepensel for å få med alle sukkerkrystallene.

3. Kok opp og la det småkoke i 3 min. før du tar kasserollen vekk fra varmen. Rør nedi Angostura bitter i limesirupen. Hell varm saft i steriliserte flasker og sett straks på korken. Sett på etikk med navn på drikken og dato den er laget når den er avkjølt.

4. Ved servering heller du 1-2 ss av saften i glass med isbiter. Fyll opp med mineralvann eller sitronbrus, og pynt med limebåter og friske mynteblader. Oppbevar saften i kjøleskap. 

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...