© Synøve Dreyer/Schibstedt forlag

Juice mot migrene

Drikk denne juicen minst én gang om dagen for å forebygge migrene, eller drikk den under migreneanfall for å lindre og bli raskere frisk.

6. mai 2012 av Bjørnhild Fjeld

Det finnes ingenting verre enn et skikkelig migreneanfall. Mange orker ikke å gjøre annet enn å ligge i et kaldt, mørkt rom til anfallet er gått over. Migrene kan komme av magnesiummangel, og kan trigges av dehydrering, gjær, ost, sjokolade, koffein, alkohol, nitritter og aspartam. Drikk denne juicen minst én gang om dagen for å forebygge anfall, samtidig som du fjerner triggere fra livsstilen din. Innta også juicen hvis du får et anfall. Den kan lindre smertene og redusere anfallets lengde.

2 epler

en håndfull spinat

2 buketter brokkoli

1/5 agurk

1/3 sitron

2 cm ingefær

1⁄2 stang med selleri

Både magnesium og kalsium er viktige for å lindre migrene eller hodepine generelt. Disse mineralene finner du i både spinat og brokkoli. Ingefær er en naturlig smertedemper, mens eplene gir god smak og inneholder anti- inflammatoriske stoffer. Selleri inneholder stoffer som kalles coumarins, som også er kjent for å lindre migrene. Agurk er rik på organisk vann og viktige mineraler som magnesium, kalium og silisium.

 

Fra boken "Juicy! Sunn og slank med ferskpresset juice" av Carin Hultin Dahlman, Schibstedt forlag.

Du vil (garantert) også like

Kanskje er du også interessert i...